Masér hokejového Chomutova dostal pokutu a podmíněný zákaz činnosti

František Moščic, masér hokejového Chomutova, dostal od disciplinární komise hokejové extraligy pokutu 75 tisíc korun a podmíněný roční zákaz činnosti. Za napadení dvou hráčů Komety Brno se omluvil a svého jednání litoval. Proti trestu se může odvolat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z napadených hráčů Komety Jakub Koreis

Jeden z napadených hráčů Komety Jakub Koreis | Zdroj: ČTK

„Rozhodli jsme tak, že dostal podmínečný trest a 75 tisíc korun pokuty. Ta cifra je strašně vysoká, je to nejvyšší pokuta, jakou dostala fyzická osoba v naší soutěži,“ vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý.

„Vzhledem k tomu, že jsme dostali zprávu od Chomutova, že maséra potrestali jak finanční pokutou, tak podmínkou, určili jsme pokutu takto,“ dovysvětlil hokejový funkcionář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o trestu pro chomutovského maséra doplnil ve studiu reportér ČRo František Kuna

František Moščic se před disciplinární komisí omluvil a svého jednání litoval. Před necelými dvěma týdny po zápase Pirátů s Kometou Brno neudržel emoce a napadl dva hráče soupeře hokejkou – Davida Ostřížka a Jakuba Koreise. Mstil se tak za osekávání hvězdy domácích Romana Červenky během zápasu.

„Dostali jsme dva, jeden do zad, já skoro do hlavy. Šel jsem z ledu a vidím, jak David Ostřížek inkasuje sekeru do zad. Bylo to beze slov, bez vysvětlení,“ popisoval incident David Koreis.

Disciplinární komise měla možnost uložit mnohem vyšší trest. Řád dává možnost uložení pokuty do výše půl milionu korun a až dvouletého zastavení činnosti.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme