McDavid září, Matthews se zasekl. Jedničky posledních draftů NHL mají odlišný start sezony

Nejen Jaromír Jágr vnímá, jak rychle kolem něj mladíci v zámořské NHL bruslí. Fanoušci NHL si zvykají na nová jména v čele nejrůznějších statistik, a možná se u toho diví. Některým hvězdám ještě není ani dvacet let. O čelo bodování se přetahuje Connor McDavid, střelcům vládne Patrick Laine.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor McDavid, kapitán Edmontonu

Connor McDavid, kapitán Edmontonu | Zdroj: Reuters

Connor McDavid je v devatenácti letech už kapitánem klubu s věhlasnou historií. Edmonton rozehrál sezonu dobře a McDavid už naplno ukazuje své kvality, třeba nedávným hattrickem, svým prvním v NHL.

„Musím říct, že to byly opravdu šťastné góly. Už pád dní nazpátek jsem si říkal, co je to za vtipnou ligu. A také divnou. Jednou hrajete výborně a nic do branky soupeře nepadne. Pak jsou ale i utkání, kdy vám tam napadá doslova všechno,“ říká McDavid čekal na první hattrick v NHL přes 60 zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsou o 25 let mladší než Jaromír Jágr a přebírají vládu nad NHL. Na teenagery se zaměřil reportér ČRo František Kuna

To Auston Matthews z Toronta, ten dal tři góly hned v první zápase mezi elitou, navrch přidal ještě jeden a změnil několik rekordů. Jenže teď se rodák z Arizony trochu zadrhl a na gól čeká už 12 zápasů.

„Ale jo, cítím se docela dobře. Už to není tak frustrující, jak to chvíli bylo. Hodně hráčů říká, že nad tím nepřemýšlí, když se jim tolik nedaří, ale moc se tomu nejde vyhrnout,“ říká jednička posledního draftu

Matthewsovi nejde úplně představ, ale Maple Leafs mají i jiné mladíčky, kteří táhnout tradiční klub. A tak tu jsou William Nylander a také Mitch Marner - oba vystoupili ze stínu Matthewse.

Frolík v NHL přihrál na vítězný gól, Kindl má první bod po návratu z farmy

Číst článek

„Co se nám v Torontu daří, jsou šance. Máme jich dost, dokážeme si vytvořit dobré příležitosti, a když to tam zrovna teď nepadá podle představ, je to alespoň signál do budoucna, že se nám začne střelecky dařit,“ věří Matthews.

V porovnání s jinými nováčky zatím pokukuje tak trochu na McDavida přetahujícího se o čelo bodování NHL zespodu. Finský teenager z Winnipegu Patrik Laine zase vede tabulku střelců.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme