Mé sebevědomí je nyní hodně vysoko, hlásí po slušném vstupu do sezony Voráček

ROZHOVOR. Hokejista Philadelphie Jakub Voráček letos zažívá mnohem lepší vstup do nového ročníku NHL než vloni, kdy se v úvodních měsících trápil. V rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu po zápase s Floridou, 27letý útočník promluvil o svých výkonech na ledě, ale třeba i o narození svého prvního potomka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček s gólmanem Philadelphie Flyers Stevem Masonem

Jakub Voráček s gólmanem Philadelphie Flyers Stevem Masonem | Zdroj: Reuters

Trip po Floridě jste zahájili vítězně, když jste zdolali Pantery 3:1. Jak jste tento duel viděl z vašeho pohledu? Bylo to asi hodně těžké utkání, nemyslíte?

Určitě ano. Hodně se bruslilo, ale hráli jsme dneska dobrý hokej. Myslím, že to byl jeden z našich nejlepších zápasů letos. Hráli jsme dobře dozadu, gólman Mason chytal výborně, takže dva zasloužené body pro nás.

Do letošní sezony jste vstoupil mnohem lépe než do té loňské. Nyní jste sice čtyřikrát v řadě nebodoval, ale i tak máte bilanci 17 bodů ve 20 zápasech. Jak se na ledě cítíte?

Stoprocentně výborně. Moje sebevědomí je na vysoké úrovni, na ledě se cítím dobře a jsem silný na puku, dobře se mi bruslí, takže je to přesně to, co potřebuji. Doufám, že mi to vydrží celou sezonu.

Pomohla vám třeba i účast na Světovém poháru, na kterém jste se mohl rozehrát?

Ano. Odehrál jsem tam šest zápasů na vysoké úrovni a taky to je na tom začátku vidět.

Krejčí si připsal asistenci, Voráček slavil výhru proti Jágrovi

Číst článek

Změnil jste něco před sezonou, aby jste začal lépe než vloni?

Nezměnil jsem vůbec nic. Už tři čtyři roky se připravuji stejně. Myslím, že je to i tím, že jsem starší a že mám větší sílu. To se pak ukazuje i na ledě.

Je odehraná necelá čtvrtina sezony a už máte sedm branek, zatímco vloni jste jich dal za celou sezonu 11. To je také asi povzbuzující, nebo ne?

Doufám, že mi to vydrží a že neskončím znova s jedenácti góly… Když to tam padá, tak je zkrátka větší sebevědomí.

Vašemu týmu se však v posledních zápasech moc nedařilo – před duelem s Floridou jste zaznamenali pět proher v sedmi zápasech. I z toho důvodu se váš kouč Dave Hakstol rozhodl pro změny, když vás přesunul do první lajny ke kapitánovi Claudu Girouxovi. V minulosti jste toho spolu odehráli hodně – jaké bylo obnovení spolupráce?

Sice jsme nedali gól, ale odehráli jsme dobrý zápas – především při hře dozadu, navíc jsme měli i šance. Je jenom otázka času, než to tam padne.

Dnes jste si zahrál proti Jágrovi, vaše souboje jsou v Česku hodně sledované. Potkali jste se před zápasem?

Chvilku jsem ho vidět ráno před zápasem. Pokecali jsme o dítěti a tak. S Džegrem se známe už pár let, takže je vždycky dobré se s ním potkat.

Váš syn Jake přišel na svět 17. listopadu. Zdá se, že termínově vyšlo narození vašeho potomka ideálně – měli jste sérii domácích zápasů, takže se jste do porodnice nemusel komplikovaně přesouvat třeba přes půl Ameriky…

Ono to tak bylo naplánované. Kdyby byl porod o několik dní později, tak bych to minul, a to jsem nechtěl. Byl to pro mě jeden z nejlepších životních zážitků. Už se těším až uvidím, jak bude vyrůstat.

Možná vám po narození syna budou série po venkovních stadionech připadat delší, nemyslíte?

Uvidíme, asi ano. Mám ale dobrou přítelkyni, když teď během prvních tří dnů brečel, tak se o něj postarala a já se mohl vyspat.

Nový klub NHL z Las Vegas v úterý večer slavnostně představil svůj název a logo. Co na novou lokaci říkáte?

Lokace je to samozřejmě výborná! Očekávám, že tam budou nováčkovské party. Po sezoně je vždycky nováčkovská party, takže se na to těším. Každopádně bude zajímavé, že bude nový tým právě ve Vegas.

Pomalu se blíží Utkání hvězd. NHL po loňských zkušenostech, kdy fanoušci vybrali prakticky neznámého Johna Scotta, udělala opatření, která zabraňují tomu, aby se na této akci představil hráč odsunutý na farmu. Co na to říkáte?

To není otázka úplně pro mě. Ten loňský příběh byl zajímavý, ale myslím, že to stačilo.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme