Měním zaměstnání jako každý jiný, zůstávám ale věrný hokeji, říká Vondrka k přestupu do Sparty

Přestupovat mezi Spartou a Slavii vždy vzbudí velkou pozornost. Michal Vondrka odehraje první zápas za Spartu v neděli a rovnou to bude na ledě jeho bývalého klubu, Slavie. Po dlouhé době bez hokeje a konci v bratislavském Slovanu je na Vondrkovi vidět, že se na zápasové tempo hodně těší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka oblékne v neděli poprvé dres pražské Sparty (ilustrační foto)

Michal Vondrka oblékne v neděli poprvé dres pražské Sparty (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

V holešovické Tipsport Aréně pomalu končí trénink hokejistů Sparty, trenéři už jsou dávno v šatně, ale desítka hráčů společně s gólmanem hraje tolik oblíbené bago, kdy proti sobě bojují dvě party jen ve třetině na jednu branku. A to tak dlouho, až sparťany musí vyhnat rolbař.

„Zápas jsem nehrál deset dvanáct dní, kdy jsem bral antibiotika. Na led jsem nastoupil koncem minulého týdne a každým tréninkem se cítím se lépe. Těším se na zápas, i proto jsem ještě zůstal na bago,“ říkal ještě zpocený Michal Vondrka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ex-slávistu Michala Vondrku čeká premiéra za Spartu. Měním zaměstnání jako každý jiný, zůstávám ale věrný hokeji, říká

O jeho přesunu do Sparty už se v této sezoně jednou mluvilo, ale po dlouhých jednáních se podařilo dotáhnout útočníka do pražských Holešovic až teď. Nepochopení ohledně přesunu ze Slavie do Sparty, i když mezitím uplynulo hodně času, už prý není tak velké.

„Známým jsem to vysvětlil. Pochopili to, hec si ale samozřejmě nikdo nemohl odpustit (úsměv). Na Slavii jsem hrál spoustu let. Zaměstnání teď měním jako každý jiný člověk. Zůstávám ale věrný hokeji, protože mě baví.“

Na Vondrkovi bylo na tréninku vidět, že se hokejem skutečně baví. Ještě když nevěděl, že se do Prahy vrátí, měl rivalitu mezi pražskými „s“ v barvách Slovanu s kým rozebírat.

„S Tomášem Netíkem (ex-sparťan) jsme se neustále hecovali. Výsledky jsem sledoval, věděl jsem, že Slavie je na tom špatně, i když přípravné zápasy před sezonou nasvědčovaly tomu, že budou hrát dobře. Sparta, ta si drží stabilní výkony a je na tom dobře,“ doplnil Michal Vondrka.

Zápisnému se po jeho prvním zápase za Spartu, a hned na ledě Slavie, rozhodně nevyhne. „Něco určitě přijde, nechám se překvapit, “ usmíval se.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme