Michálek prvním gólem přispěl k výhře Arizony, Ďáblové potřetí za sebou prohráli

Třinácti zápasy se po vánoční přestávce znovu rozeběhla zámořská NHL. Z českých hokejistů se v nich střelecky prosadil pouze obránce Zbyněk Michálek, který svým prvním gólem v sezoně pomohl Arizoně k výhře nad nejlepším týmem ligy Anaheimem 2:1 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

New Jersey Devils prohráli na ledě New Yorku Rangers 1:3. Jágr a spol. tak prohráli potřetí za sebou a poosmé z posledních devíti utkání

New Jersey Devils prohráli na ledě New Yorku Rangers 1:3. Jágr a spol. tak prohráli potřetí za sebou a poosmé z posledních devíti utkání | Zdroj: ČTK

Zbyněk Michálek se prosadil v polovině první třetiny, kdy minutu po úvodním gólu soupeře dělovkou od modré čáry vyrovnal na 1:1. Zkušený bek si tak dal dodatečný dárek k 32. narozeninám, které oslavil den před Štědrým dnem a zaznamenal svůj 37. gól v kariéře v NHL.

Od té doby kralovali na ledě oba gólmani, hlavně domácí Devan Dubnyk, který zlikvidoval 35 z 36 střel a všechny čtyři nájezdy v penaltovém rozstřelu. Ten rozhodl jediným gólem ve čtvrté sérii Shane Doan.

První zápas po odvolání trenéra Petera DeBoera sehráli hokejisté New Jersey Devils. Přestože se na střídačku postavila nová trenérská dvojice Adam Oates - Scott Stevens a také generální manažer Lou Lamoriello, prohráli "Ďáblové" na ledě New Yorku Rangers 1:3.

Všechny tři góly domácích vstřelil Derek Stepan. Rangers tak navázali na skvělou formu z předvánočního období a připsali si osmé vítězství v řadě. Naopak tým českého útočníka Jaromíra Jágra prohrál potřetí za sebou a poosmé z posledních devíti utkání.

Ondřej Palát byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání Tampy Bay s Carolinou, které domácí vyhráli 2:1. Český útočník zařídil úvodní gól, když v 9. minutě v útočném pásmu obral o puk obránce Tima Gleasona a z rohu kluziště přihrál do palebné pozice Nikitu Kučerovovi. Pro třiadvacetiletého rodáka z Frýdku-Místku to byl třiadvacátý bod v sezoně.

Jednu asistenci zaznamenal v sobotu také Jiří Hudler, jenž tak přispěl k výhře Calgary 4:1 nad Edmontonem. Naopak bodově naprázdno vyšel nejproduktivnější hráč ligy Jakub Voráček, což se mu stalo teprve podruhé z posledních devíti zápasů a jeho Philadelphia prohrála v Nashvillu 1:4.

Voráček přesto udržel vedení v tabulce kanadského bodování, jeho hlavní pronásledovatel Tyler Seguin si totiž při výhře Dallasu 4:3 na ledě St. Louis připsal jen jednu asistenci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme