Mistrovství světa čekají pražské boje o medaile. Pro Ostravu šampionát skončil

Hokejové mistrovství světa vyvrcholí v Praze víkendovými boji o medaile. Pro stovky lidí různých profesí už ale šampionát skončil a platí to hlavně o druhém pořadatelském městě. V Ostravě zavírají vítkovickou arénu i velkou fanzonu před halou. Do svého obvyklého režimu se vrací i hotely a restaurace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šampionát sledovaly v ostravské ČEZ Aréně zaplněné tribuny

Šampionát sledovaly v ostravské ČEZ Aréně zaplněné tribuny | Zdroj: ČTK

Ostrava se rozloučila s mistrovstvím světa symbolicky. V závěrečný hrací den byl překonán loňský rekord Běloruska v divácké návštěvnosti. Vítkovická hala k němu přispěla čtrnácti vyprodanými zápasy.

Plný dům byl mimo jiné i při duelech Norska s Běloruskem či se Slovinskem. Tento fakt překvapil také šéfa organizačního výboru ostravské části šampionátu Aleše Pavlíka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Ostravu hokejové MS skončilo. Co se ve městě změnilo, zjišťoval reportér Radim Sajbot

„Korektně říkám, že jsme si nemysleli, že by tyto duely mohly mít návštěvnost osm tisíc diváků,“ přiznal Aleš Pavlík.

Ostravu navštívily v uplynulých dvou týdnech tisíce hokejových fanoušků ze zahraničí. Ovšem tribuny ČEZ Arény při zmíněných duelech hokejových outsiderů plnili převážně čeští diváci. Ti chtěli být při tom, což je další důkaz, že mistrovství světa bavilo.

„Český národ je hokejový, lidé si spontánně dokupují lístky. Přijdou na zápas s výbornou atmosférou, baví se dobře ve fanzoně a na druhý den se rozhodnou, že si znovu koupí lístek,“ vysvětluje Aleš Pavlík názorně spontánnost fandů.

V posledních dnech spal Pavlík průměrně jen čtyři hodiny denně. Z titulu své funkce ho nejvíc potěšil bezpečný průběh šampionátu anebo fakt, že jednotlivé týmy si na direktoriátu oficiálně prakticky na nic nestěžovaly.

Z hokejového hlediska pak někdejšího extraligového útočníka překvapily výkony Spojených států amerických, které vyhrály ostravskou skupinu a přes Švýcarsko postoupily i do semifinále.

„Jsem v hale od rána do noci, na všechny zápasy tady jsem. Z některých ale vidím půl třetiny, z dalšího třetinu a půl. V průběhu řeším stovky a stovky telefonátů, aby organizace prostě šlapala.“

Po této stránce se ostravská část mistrovství světa povedla. Zklamáním bylo snad jen, že nebylo vyprodané ani jedno čtvrtfinále. Ovšem i přes tento fakt může být Aleš Pavlík spokojen a o víkendu v Praze se za svou mnohaměsíční práci dočká i zasloužené odměny.

„Finálový víkend si užiju už bez pracovních povinností. Doufám, že se dostanu vyloženě od role klasického diváka,“ přeje si Aleš Pavlík.

Radim Sajbot, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme