Mizérie kanadských týmů. V play-off NHL nebude po 46 letech ani jeden zástupce 'kolébky hokeje'

Hokejisté Ottawy vyhráli v noci nad Winnipegem, ale přesto smutní. Vzhledem k ostatním výsledkům totiž nepostoupí do play off. Ottawa byla poslední nadějí Kanady na Stanley Cup, kolébka hokeje tak po více než 40 letech nebude mít v play off NHL ani jeden tým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani hráči Toronta Maple Leafs se letos neprobojovali do bojů o Stanley Cup

Ani hráči Toronta Maple Leafs se letos neprobojovali do bojů o Stanley Cup | Zdroj: Reuters

Radost z vítězného gólu na 2:1 měli hokejisté Ottawy velkou, ale výhra Philadelphie nad Washingtonem jim v zápětí zmařila i teoretickou šanci na play off. Senátorům patří až dvanáctá příčka v tabulce Východní konference, přesto měli z kanadských týmů do vyřazovacích bojů nejblíže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poprvé od roku 1970 bude v bitvě o Stanley Cup chybět kanadský tým

„Kanada je kolébka hokeje, a když v play-off není ani jeden tým, tak je to hodně zvláštní. Nicméně týmy jsou vyrovnané a na někoho to v sezoně vždycky musí padnout,“ přemýšlí útočník Tomáš Hertl při pohledu na tabulku Západní konference.

V ní kanadská mužstva obývají nejhorší čtyři příčky. Na slavné roky s Waynem Gretzkym mohou v Edmontonu jen vzpomínat, Vancouver dokonce prohrál devět posledních zápasů. Ve Východní konferenci je pohled na tabulku podobný, připomíná ze své zkušenosti brankář Detroitu Petr Mrázek.

„Montreal vypadal na začátku sezony hodně dobře. Měli asi o 15 bodů víc než my, teď je to obráceně. V Torontu zase přestavují celý tým. Ale je to trochu divné, že všech sedm týmů z Kanady je mimo play-off,“ dodává Mrázek.

Nad 49. rovnoběžkou se tedy o Stanley Cup hrát nebude, což se naposledy stalo na jaře 1970, kdy ale nastupovaly pouze dva kanadské celky. Země javorového listu tak bude znovu sledovat, jak slavnou trofej získá podvaadvacáté v řadě americký tým.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme