Mladá Boleslav padla 3:4 po nájezdech. Vítěznou branku Třince vstřelil Irgl

Vítěznou branku Třince si ve 12. kole Tipsport extraligy připsal v desáté sérii samostatných nájezdů Zbyněk Irgl. Mladá Boleslav padla 3:4 a pohoršila si na čtvrtou příčku. Domácí celek zůstává druhý za brněnskou Kometou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince porazili Mladou Boleslav po samostatných nájezdech

Hokejisté Třince porazili Mladou Boleslav po samostatných nájezdech | Zdroj: ČTK

Bruslaři mohli těžit v úvodu utkání, když Kamil Kreps nezpracoval přihrávku od Milana Doudery, ale brankář Šimon Hudec si s pokusem Ivana Ďurače poradil. Třinec se následně dostal do přesilové hry, jelikož fauloval Marek Trončinský. Domácím se ale v početní výhodě příliš nedařilo, Mladá Boleslav několikrát puk vyhodila a obránci chodili obětavě do střel.

Na druhé straně Hrubec dvakrát pokryl střelu Tomáše Urban. Do slibné příležitosti se dostal domácí Erik Hrňa, který získal puk, nahrál si s Michalem Kovařčíkem, ale ve finále nedokázal ohrozit bránu Jana Lukáše, který následně vykryl Daniela Rákose.

Velkou šanci měl Rostislav Marosz, když se prokličkoval před branku Lukáše, ale trefil tyčku. Reklamoval faul na trestné střílení, ale David Štich šel na trestnou lavici za hákování. Mladá Boleslav musela zanedlouho hrát ve třech, jelikož tým oslabil Trončinský.

Třinec nevyužil hry pět na tři, ale jakmile se vrátil na led Štich, odpochodoval na trestnou lavici Urban, který hned neodhodil zlomenou hokejku. Třinec přesto nedokázal využít početní výhodu až později při vyloučení Ďurače. Jakub Petružálek pohotově vystřelil z mezikruží. A po devětadvaceti sekundách navyšoval Rákos.

„Za to, jak se mužstvo za stavu 0:2 zvedlo, musím hráče pochválit. Tady v Třinci se z takového stavu v této sezoně moc bodovat nebude. Hráči za výkon opravdu zaslouží kompliment,“ řekl mladoboleslavský trenér Marian Jelínek.

Do oslabení se dostal i Třinec a Mladá Boleslav dokázala toto vyloučení potrestat, konktrétně Tomáš Pospíšil, který trefil odražený puk. Hostujícímu celku to dodalo trochu sebevědomí a byl aktivnější, což se vyplatilo a Radan Lenc srovnala na 2:2.

I Mladé Boleslavi se naskytla hra pět na tři, ale ani ona nevyužila této situace. Třetí část vyšla v úvodu lépe Třinci, kdy skóroval Marosz bekhendovou střelou. V obrovské šanci byl Vladimír Dravecký při vlastním oslabení, ale netrefil ideálně, Lukáš ho vychytal lapačkou.

Jiří Polanský byl vyloučen za nedovolené bránění a Mladá Boleslav využila šance deset minut před koncem a srovnala na 3:3. Tomáš Hyka našel Trončinského na modré čáře, jehož střelu tečoval Lenc do horního rohu branky Hrubce.

Utkání došlo do prodloužení, ale ani v něm nedokázali hráči rozhodnout, a tak následovaly samostatné nájezdy. Zbyněk Irgl rozhodl o vítězství Třince až v desátém nájezdu.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme