Mladá Boleslav se vyhoupla na druhou příčku extraligy, Liberec porazil Hradec v prodloužení

Ve Vítkovicích a v Hradci Králové se v úterý dohrávala hokejová extraliga. Mladá Boleslav se hubeným vítězstvím 1:0 v Ostravě dostala na druhou příčku za vedoucí Liberec, který si až v prodloužení zajistil výhru 4:3 právě na ledě Mountfieldu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovický brankář Daniel Dolejš sice kapituloval jen jednou, i to však Mladé Boleslavi stačilo k výhře

Vítkovický brankář Daniel Dolejš sice kapituloval jen jednou, i to však Mladé Boleslavi stačilo k výhře | Zdroj: ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi jeli do Vítkovic s jediným venkovním vítězstvím z posledních osmi vzájemných duelů.

Hned v úvodní třetině Středočeši pracovali na zlepšení této bilance a svého protivníka výrazně přestříleli v poměru 17:11. Ani jeden pokus včetně dvou vyložených příležitostí však za zády domácího gólmana Daniela Dolejše neskončil.

Oba brankáři – Dolejš i jeho protějšek David Rittich, jenž byl v úterý nominován do reprezentace – měli plné ruce práce i ve druhé periodě, po níž na výsledkové tabuli stále svítily dvě nuly.

Utkání ve Vítkovicích rozhodl jediný gól až ve třetí třetině. V čase 43:50 se po přezkoumání videorozhodčím prosadil hostující David Výborný, a posunul tak Středočechy z pátého místa na druhé za vedoucí Liberec.

Liberec dvakrát dotahoval v Hradci

Právě Bílí Tygři zajížděli za dohrávkou 17. kola do Hradce Králové. Oproti duelu ve Vítkovicích se diváci na východě Čech dočkali vedoucího zásahu už ve 4. minutě. Tým zpod Ještědu, jenž je aktuálním lídrem extraligové tabulky, poslal do vedení Martin Bakoš.

Hradec ovšem ve 13. minutě odpověděl vyrovnávací trefou, kdy se po 25 vteřinách přesilové hry trefil Brian Ihnacak.

Další branky padaly po přestávce, kdy domácí stav duelu otočili zásluhou Bedřicha Köhlera ve svůj prospěch. Vedení jim ale nevydrželo ani do další pauzy, protože Jakub Valský srovnal v čase 37:19 na 2:2.

I třetí třetina přinesla po gólu na obou stranách. O vítězství Liberce nakonec rozhodl deset sekund před koncem prodloužení svou druhou brankou v utkání Bakoš.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:

HC Ví­tkovice Steel - BK Mladá Boleslav 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 44. D. Výborný (L. Pabiška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 3612.

Dohrávka 17. kola hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Ihnacak (Šimánek, K. Pilař), 30. Köhler (Pláněk, Bednář), 42. K. Pilař (Courchaine, Bednář) - 4. Bakoš (Bulíř, Radivojevič), 38. Valský, 50. Ševc (Vampola), 65. Bakoš (Valský). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Frodl, Hynek. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Diváci: 4564.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme