Mladí čeští hokejisté odlétají do dějiště mistrovství světa

Čeští hokejisté do 20 let stráví blížící se Vánoce daleko od svých blízkých. Na přelomu roku je totiž čeká tradičně mistrovství světa své věkové kategorie. Šampionát tentokrát hostí americká města Buffalo, Rochester a Lewiston.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

Ve čtvrtek nastoupí na palubu letadla směr Detroit patnáct hráčů hrajících tuzemské soutěže, které ve své nominaci neopomněl trenér Miroslav Přerost. Na místě výběr doplní dalších třináctka působící v zámořských juniorských soutěžích. Osmadvacetičlenný kádr pak budeme dostatek času nejen se sehrát, ale také utužit partu

"První týden v Detroitu nás čeká spousta setkání s hráči, sdělíme jim naši představu, co od nich očekáváme, rozdělíme jim role v týmu, vytvoříme speciální formace na přesilovky nebo na oslabení. S asistenty Jiřím Fischerem a Terrym Christensenem už představu máme," říká trenér Miroslav Přerost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté do 20 let se chystají na MS do USA

Čeští junioři ještě před šampionátem sehrají dva přátelské zápasy se Spojenými státy a Německem. Po nich zúží trenér nominaci na konečnou třiadvacítku.

"Poměr hráčů je 7:13, navíc Robin Soudek je univerzál, který je schopen hrát jak v útoku, tak v obraně. Proto jsme se rozhodli pro variantu 7:13," objasňuje poměr obránců a útočníků v týmu Miroslav Přerost.

První zápas na mistrovství světa čeká mladé Čechy v pondělí 27. prosince v duelu proti Norsku. Poté přijde na řadu trio velikánů Švédsko, Rusko a Kanada. Je tedy jasné, že pokud chce český výběr postoupit, což znamená skončit ve skupině do třetího místa, musí minimálně jednoho z nich porazit. Pokud se tak nestane, bude hrát český výběr stejně jako loni pouze o záchranu

"Šanci určitě máme. Stačí se podívat na mistrovství světa dospělých, kde jsme zvítězili. Když budeme bojovat jako tým jako oni, tak si myslím, že můžeme mít i medaile. Proč ne," hýří optimismem brankář Filip Novotný.

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme