Montreal odvrátil vyřazení, Tampu i díky Plekancově asistenci porazil 6:2. Chicago vyřadilo Minnesotu

Hokejisté Montrealu stále drží šanci na úspěch v letošních bojích o Stanley Cup. Stáv série 2. kola snížili po výhře 6:2 na ledě Tampy Bay na 1:3. Na jeden z gólů přihrála třetí hvězda zápasu Tomáš Plekanec. V dresu domácích skóroval i asistoval Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Montrealu slaví s Andreiem  Markovem jeho branku

Hráči Montrealu slaví s Andreiem Markovem jeho branku | Zdroj: Reuters

Jen čtyři vítězné duely stačily na postup do finále Západní konference Chicagu. Svůj suverénní triumf nad Minnesotou stvrdilo výhrou 4:3. Tu už jen v šatně sledoval Michal Rozsíval. Obránce Blackhawks zápas nedohrál kvůli nespecifikovanému zranění nohy, které utrpěl při nepříjemném pádu.

Canadiens začali proti Tampě, jak nejlépe mohli. Ve skvělé formě chytajícího Bena Bishopa překonal už ve 3. minutě Andrej Markov. V půlce první třetiny pak ve vlastním oslabení ujel Max Pacioretty a navýšil vedení na dva góly.

Konečnou byla pro Bishopa 26. minuta, kdy se prosadil David Desharnais. Ani druhý gólman Tampy Andrej Vasilevskij se o stoprocentní statistku moc dlouho opírat nemohl. Ve svém premiérovém utkání v play off NHL inkasoval po několika minutách dvě branky.

Nejprve totiž využil přesilovku Jeff Petry a o 15 vteřin později přebruslil obranu domácích Brendan Gallagher. Vybojovat puk mu pomohl Tomáš Plekanec.

Až poté se do skóre zapsali i hráči Lightning. U trefy Nikity Kucherova asistoval Ondřej Palát, další gól pak vstřel sám český útočník. Canadiens ale jakékoliv zdramatizování zápasu odmítli. Už tak pohodlný náskok upravil ve 45. minutě Brandon Prust.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
Tampa Bay - Montreal 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
Branky: 33. Kučerov (Palát), 41. Palát - 3. Markov, 9. Pacioretty, 26. Desharnais, 30. Petry, 30. Gallagher (Plekanec), 45. Prust. Střely na branku: 24:40. Diváci: 19.204. Hvězdy utkání: 1. Pacioretty, 2. Subban, 3. Plekanec (všichni Montreal). Stav série: 3:1.

Západní konference - 4. zápas:
Minnesota - Chicago 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky: 27. Haula, 58. Pominville, 59. Niederreiter - 11. Seabrook, 24. Shaw, 54. P. Kane, 57. Hossa. Střely na branku: 37:25. Diváci: 19.163. Hvězdy utkání: 1. Crawford, 2. Shaw (oba Chicago), 3. Haula (Minnesota). Konečný stav série: 0:4.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme