Mrázek a Židlický dovedli Detroit k vítězství 5:1 v Pittsburghu

Čeští hokejisté Detroitu Petr Mrázek a Marek Židlický byli vyhlášeni největšími hvězdami dnešního odpoledního utkání NHL v Pittsburghu. K výhře hostujících Red Wings 5:1 pomohl brankář Mrázek 42 zákroky a obránce Židlický gólem a dvěma asistencemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Židlický (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Detroitu z gólu proti Pittsburghu

Marek Židlický (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Detroitu z gólu proti Pittsburghu | Zdroj: ČTK

Osmatřicetiletý Židlický, jenž posílil Detroit před uzávěrkou přestupů z New Jersey, se podílel na prvních třech gólech zápasu.

Už po 81 sekundách jeho střelu tečoval do branky Sheahan, poté se v 19. minutě podílel na trefě Pulkkinena a na začátku druhé části sám skóroval.

Židlický zvýšil na 3:0 nekompromisní ranou v přesilovce pět na tři a zaznamenal sedmý gól v sezoně.

Mrázek mezitím likvidoval všechny šance Pittsburghu. O nulu ho připravil až v 50. minutě za stavu 0:5 rychlou střelou z první Perron.

Výsledek NHL:

Pittsburgh - Detroit 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky: 50. Perron - 19. a 44. Pulkkinen (na první Židlický), 2. Sheahan (Židlický), 21. Židlický, 28. Zetterberg. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól ze 43 střel, úspěšnost zásahů měl 97,7 procenta. Střely na branku: 43:25. Diváci: 18.668. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. Židlický, 3. Pulkkinen (všichni Detroit

ČTK, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme