Mrázek, nebo Neuvirth? Jako první bude o post jedničky usilovat brankář Detroitu

Hokejová reprezentace nemá ještě jasně danou gólmanskou jedničku pro Světový pohár. Už je ale jasné, kdo odchytá zítřejší přípravu v Rusku. Asistent trenéra Jiří Kalous prozradil, že do prvního z dvojice přípravných utkání proti Rusku od začátku nastoupí Petr Mrázek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Neuvirth a Petr Mrázek. Dva kvalitní brankáři soupeří o místo v české svatyni

Michal Neuvirth a Petr Mrázek. Dva kvalitní brankáři soupeří o místo v české svatyni | Zdroj: ČTK

„Zítra bude chytat Mrázek, pak se protočí a druhé utkání bude chytat Neuvirth. Máme nějakou strategii ohledně nasazování brankářů i vzhledem k dalšímu zápasu v Pittsburghu. Ale to už bych předbíhal,“ prozradil asistent trenéra hokejové reprezentace Jiří Kalous.

Přehrát

00:00 / 00:00

František Kuna nezjistil, kdo bude českou jedničkou na SP, ale ví, který bude chytat jako první

Petr Mrázek dostal důvěru pro první zápas, naopak domácí duel, také proti Rusku, odchytá v sobotu v Praze Michal Neuvirth a bude čelit i tlaku domácího publika. V Petrohradu ale bude proti sborné stát brankář Detroitu.

„Bude to trochu jiné. Sedm let jsem na tom kluzišti nehrál, takže se těším, bude to něco nového. Bylo super s klukama potrénovat. Když jdou jejich přihrávky do strany, tak je víc času. Gólman si na to musí zvyknout,“ těší se petr Mrázek.

Prospal je vděčný za šanci u hokejové reprezentace. Fantazie, neskrývá nadšení

Číst článek

Na oba gólmany v českém týmu čeká silný soupeř - Rusko s Ovečkinem a Malkinem a dalšími hvězdami NHL, které Petr Mrázek po částech zná coby brankář Detroitu. Teď to bude celé Rusko najednou.

„Mají kvalitní tým jako každý na Světovém poháru. Vybrali to nejlepší, takže věřím, že zápas bude vyrovnaný a snad se nám podaří něco uhrát,“ věří Mrázek.

Utkání Rusko - Česko je na programu zítra v 18 hodin a 30 minut.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme