Musíme hrát zodpovědně hlavně v obraně, tvrdí slovenský bek Sekera

Čeští hokejisté mají čtvrtfinále jisté a užívají si volný den na šampionátu. Naopak Slováci nepředvádí na mistrovství světa zatím moc dobré výkony, takže je možné, že se do vyřazovací fáze neprobojují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Július Hudáček v akci

Július Hudáček v akci | Zdroj: Reuters

„Já jim fandím. Dívám se na jejich výsledky, když můžu, tak i na hru, tam ale bohužel propadli a budou to mít těžké,“ komentuje působení slovenské reprezentace trenér českého výběru Vladimír Vůjtek. Ten dovedl Slovensko v roce 2012 ke druhému místu.

Letos to budou mít Slováci s postupem do vyřazovacích bojů složité. Sice porazili Maďarsko a Francii, ale prohráli s Německem 1:5 a v klíčovém souboji o čtvrtfinále s Běloruskem 2:4. Šanci na postup mají, pokud získají body ve dvou ze třech posledních zápasů v základní části.

„Kanada, Finsko a USA jsou velmi těžcí soupeři. Další věc je, že jsme prohráli vzájemné zápasy s těmi, co hrajeme o čtvrtfinále. Takže jestli chceme postoupit, musíme vyhrát minimálně dva z těchto zápasů,“ uvědomuje si brankář Julius Hudáček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slováci prohráli klíčový duel s Běloruskem, a tudíž je možné, že se neprobojují do čtvrtfinále.

Body může slovenský národní tým získat už dnes večer v duelu s Kanadou. Ta ale na šampionátu zatím ještě neprohrála a vede ve skupině B.

„Jsem realista a v každém zápase se snažím odvést nejlepší výkon stejně jako každý hráč. Máme šanci získat nějaké bodíky, ale jestli ne, tak to pro nás nebude hezké. Je to těžký soupeř, oni hrají jednoduše účelně a mají velmi silné hráče na puku. Musíme hrát zodpovědně hlavně v obraně, dát tam srdíčko, tvrdě pracovat a prostě bojovat jeden za druhého,“ říká obránce Edmontonu Andrej Sekera.

Právě boj jeden za druhého se zatím Slovákům údajně daří nejméně. Po zápase s Běloruskem se podle slovenského tisku hráči mezi sebou pohádali už na střídačce a výměny názorů pokračovaly i v šatně. V den zápasu s Kanadou si ale na nic takového slovenští hráči nepamatují.

Slovensko na MS ztratilo zápas s Běloruskem. Švýcaři si výhru nad Lotyši vzít nenechali

Číst článek

„Mezi námi je všechno v pořádku, nevím, co se tam vytvořilo, nečetl jsem to. Samozřejmě nějaké věci jsou v kabině, ale mezi námi je v celém týmu všechno v pořádku, takže nevím, kde se to vzalo,“ vyvrací informace útočník Martin Réway.

O hádce, o které psaly po utkání s Běloruskem všechny slovenské a většina českých webů, nic ve slovenské kabině nevědí. Dokonce trenér Zdeno Cíger, který kroutil před pár dny na lavičce hlavou, si teď pochvaluje, jak kompaktně tým před duelem s Kanadou vystupuje.

„Vidím, že spolu komunikují. Podstatné je to, že mají kolektivního ducha, chtějí zabojovat, takže jsme ještě neskončili. Kluci ukázali, že vědí, jak hrát. Jde jen o ty detailní chyby a maličkost, ty musíme minimalizovat. Když budou hrát kolektivně mají vždycky šanci,“ věří slovenské reprezentace trenér Zdeno Cíger.

Zápas Slovenska s Kanadou začne v Petrohradu v 19:15 minut.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme