Musíme vyhrát, říká před zápasem s Ruskem nejproduktivnější hráč Karjala Cupu Radil

Česká hokejová reprezentace dnes bude bojovat o vítězství na Karjalu Cupu. O první místo na turnaji Euro Hockey Tour si to národní tým rozdá s Ruskem. Největší útočnou zbraní Jandačova výběru by znovu měla být první útočná formace, která byla u osmi z 11 gólů, které Češi zatím na turnaji dali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi na letošním Karjala Cupu zatím neprohráli

Češi na letošním Karjala Cupu zatím neprohráli | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Je jedno, kdo dá gól. Hlavně je musíme vyřídit,“ usmívá se Lukáš Radil, se dvěma góly a třemi asistencemi nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu Karjala Cupu.

Motivaci uspět zrovna proti Rusku má obrovskou a to nejen kvůli tomu, že se hraje o prvenství v turnaji, ale také kvůli tomu, že v Rusku působí v týmu Spartaku Moskva. Ale právě proto si uvědomuje sílu soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti Rusku musíme vyhrát, říká český reprezentant Lukáš Radil

„Ti mladí kluci jsou neuvěřitelní. Všichni mají neskutečné bruslení a spousta z nich je šikovná s pukem, takže to bude těžké utkání. Bude to otevřené, ale musíme vyhrát,“ stojí si za svým Lukáš Radil.

Trenér Znarok přivezl na úvodní turnaj Euro Hockey Tour opravdu velmi mladý celek. Většina hráčů je ročník narození 1995 nebo 1996 a k šikovnosti přidává ještě něco, co dříve zdobilo především severské týmy.

„I když se o Švédech a Finech říká, že jsou to hodně bruslící týmy, tak v posledních dvou zápasech jsme s tím neměli problémy. Co jsme se koukali na video ze zápasu Rusů s Finy, tak bylo vidět, že Rusové bruslí celých 60 minut,“ upozorňuje obránce Adam Polášek.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme