Můžeme zvednout celou Ligu mistrů, věří hokejisté Sparty. Na semifinále si přejí plnou halu

Hokejová Sparta je prvním českým celkem, který si zahraje o postup do finále Ligy mistrů. Soutěž, která se hraje teprve třetím rokem, získává na popularitě a svými výkony k tomu přispívá i pražský celek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty prošli přes Bern do semifinále LM

Hokejisté Sparty prošli přes Bern do semifinále LM | Zdroj: ČTK

„Kolo od kola je to lepší. Teď už byla super atmosféra. Děkujeme fanouškům a věříme, že jich příště přijde ještě víc. Naše výkony mohou Ligu mistrů zvednout,“ věří autor vítězné branky Miroslav Forman.

Zápas s Bernem vyhrála Sparta jednoznačně 4:1 a její triumf sledovalo šest tisícovek diváků, tedy dvakrát více, než jich chodilo na zápasy v základní skupině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony Sparty mohou pomoci prestiži Ligy mistrů v českém hokeji

„Je to strašně zajímavá soutěž. Vidíte tu různé týmy z celé Evropy i bývalé hráče z NHL. Je na co koukat a myslím, že to je super projekt,“ pochvaluje si v kanadském bodování nejlepší hráč Sparty v Lize mistrů Lukáš Pech.

I díky jeho brankám a asistencím dokázali Pražané nejen postoupit ze skupiny, ale v prvním kole play-off vyřadit finské Oulu, v osmifinále loňského finalistu Švédy z HV 71 a naposledy ve čtvrtfinále švýcarský Bern.

„Bern hrál takový ucelený hokej. V pěti dopředu, v pěti dozadu, je to takový nepříjemný styl, podobný jako Švédové. Finové zas hodně bruslí. Nechci vybírat, kdo byl lepší soupeř, hlavně jsem rád, že jsme postoupili,“ říká Pech.

Sparta ale nechce ukončit cestu Ligou mistrů ani v semifinále. „Všichni si vždycky stejně pamatují jen vítěze. Tohle je schůdek a zbývají nám další dva, aby to byl úspěch,“ předkládá cíle Sparty nejen pro lednové semifinále se švédským Växje trenér Jiří Veber.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme