Můžu získat první dlouhodobou smlouvu, vysvětluje brankář Mrázek neúčast v Rusku

Kvůli jednání o nové smlouvě neodcestoval s českým národním týmem na hokejový šampionát do Moskvy. Jeden z nejlepších brankářů NHL v této sezóně Petr Mrázek si ale za svým rozhodnutím stojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Detroitu Petr Mrázek zasahuje proti Loganu Shawovi v domácím utkání proti Floridě Panthers

Brankář Detroitu Petr Mrázek zasahuje proti Loganu Shawovi v domácím utkání proti Floridě Panthers | Zdroj: Reuters

Hokejová reprezentace zatím nemá na mistrovství světa s brankáři žádný problém. Avšak krátce před začátkem šampionátu to vypadalo, že gólmanskou jedničkou národního týmu bude právě Mrázek.

Brankář Detroitu ale odmítl účast kvůli jednání o budoucím angažmá, přestože by na šampionát jel strašně rád.

„S hodně lidmi jsem se o tom bavil i s kluky, co hrají v zámoří, v extralize i KHL. Je to moje první smlouva, která může být dlouhodobá, takže proto jsem se rozhodl, že nepojedu,“ vysvětluje Mrázek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Petr Mrázek odmítl účast na šampionátu a za svým rozhodnutím si stojí.

V Detroitu mu skončila smlouva a nyní musí jednat o nové. Pokud se nedohodne s Red Wings, přijdou na řadu ostatní kluby.

„Myslím, že to jednání bude trochu na déle. Detroit teď řeší management. V týmu bude nový asistent a trenér gólmanů, takže si myslím, že se nejdřív budou řešit tyto věci a až potom smlouva,“ vypráví Mrázek.

Čtyřiadvacetiletý brankář má za sebou téměř ideální sezónu. Přesvědčil trenéry, že je lepší než dlouholetá opora Jimmy Howard. Dokonce vedl statistiky NHL, ale po slabém březnu ztratil svou pozici. I přesto ho nejspíš čeká velmi dobrý kontrakt, o který teď bojují jeho agenti.

Mrázek na MS nedorazí, potvrdil reprezentační kouč Vůjtek

Číst článek

„Věříme, že se domluvíme tak, aby Petr v klidu začal sezonu s novým kontraktem a nemusel čekat během tréninkového kempu na to, jak se situace vyvine. Věřím, že tak uvažuje i Detroit nebo alespoň takové máme zprávy,“ tvrdí Mrázkův agent Robert Spálenka.

Dodal, že vše snad zvládnou do začátku září, aby se český gólman mohl bez problému zúčastnit Světového poháru v Torontu.

Martin Charvát, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme