Na Floridě se tvoří česká enkláva, Jágrovi do týmu přibyli Jiří Hudler s Jakubem Kindlem

Jaromír Jágr a nově také Jiří Hudler a Jakub Kindl. Tito čeští hokejisté jsou nyní na soupisce hokejistů Floridy. Jak by toto spojení mohlo fungovat, komentuje Marián Jelínek, dlouholetý trenér a mentor Jaromíra Jágra. V současnosti asistent hokejistů Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr je rok floridským Panterem. Na jihu USA ožil

Jaromír Jágr je rok floridským Panterem. Na jihu USA ožil | Zdroj: ČTK

Jak se díváte na příchod Jakuba Kindla a především Jiřího Hudlera na Floridu? Polepšili si Panthers?

Tato otázka bude zodpovězená během následujících zápasů. Jágra i Hudlera zastupuje stejný agent, takže i to by mohlo hrát nějakou roli. Ale Jarda je tak kosmopolitní člověk, že určitě neřeší, aby přišel nějaký Čech, že by kvůli tomu hrál tým lépe. To určitě ne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Marianem Jelínkem o příchodu Jiřího Hudlera a Jakuba Kindla do týmu Floridy Panthers

Takže si Jaromír Jágr s Jiřím Hudlerem rozumí?

Určitě, Jarda zná Jirku od šestnácti let, byl nejmladší člen Jagr Teamu a velmi Jaromíra obdivoval. Pro Jiřího Hudlera to bude úžasný okamžik, když bude na ledě s hráčem, kterého měl vždy jako velký vzor.

Jiří Hudler je hráč zvyklý na to, že hraje v prvních dvou útocích. Nemůže být Hudlerův příchod přece jen třeba i drobnou komplikací, pro jinak tak zaběhlý kádr?

Pro trenéra je tohle taková komplikace, kterou musí vyřešit. Ale myslím, že je to relativně příjemná komplikace. Jirka je skvělý hráč do prvních dvou pětek. Uvidíme, jestli dojde k nějakým posunům v týmu, nebo začne ve třetí, čtvrté lajně.

Jaromír Jágr je zvyklý na české kolonie z dřívějších let z Pittsburgu nebo New Yorku. Je tím typem, kterému čeština v kabině dělá radost nebo je rád za svůj 'klídek'?

V kabině moc česky mluvit nemůžete, někteří trenéři si to vůbec nepřejí. Ale čeština vždy zahřeje. To ví každý, kdo byl dlouhá léta pryč. Ale že by to bylo jako kdysi, když mladému Jágrovi povolali z podobného důvodu Jiřího Hrdinu, tak takový aspekt to určitě nemá.

Stanislav Zbyněk, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme