Na návštěvníky hokejového MS čekají rozsáhlejší bezpečnostní opatření

Vrcholná sportovní akce, jakou je květnové hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě, s sebou nese zvýšené požadavky na bezpečnost. Hokejový svaz proto bude mít po ruce ministerstvo vnitra a bezpečnostní složky. Chystaná opatření budou sice rozsáhlá, ale cíl je takový, aby návštěvníky omezovala co nejméně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace během tréninku před zápasy s Ruskem

Hokejová reprezentace během tréninku před zápasy s Ruskem | Zdroj: ČTK

„Klasicky zavedeme rámy a rentgeny, jen se bavíme o tom, kam bude kontrola posunuta. Chceme, aby odbavování probíhalo co nejjednodušeji. Zvažujeme, zda to posunout až na hranici fanzóny. Snažíme se vymyslet systém, který by návštěvníka zatěžoval co nejméně,“ popisuje předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Pro fanouška má být pohyb v dějišti šampionátu co nejpohodlnější. Odložíte batoh, projdete rámem a je to.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na tiskové konferenci k příležitosti podepsání memoranda o zajištění bezpečnosti během hokejového MS natáčel František Kuna

Čím se teprve organizační výbor bude zabývat, to jsou pro některé fanoušky nezbytnosti v podobě bubnů a vlajek. Kdo je ale zběhlý v návštěvě velkých sportovních akcí, překvapen nebude.

„Je to stejné jako na fotbale. Vlastník stadionu je pánem domu, on bude primárně ve vlastním areálu zajišťovat pořadatelskou službu,“ popisuje ministr vnitra Milan Chovanec.

„Při zápasech, které budou vyhodnoceny jako rizikové, bude mít poblíž své síly policie. Hokej si se sebou naštěstí nenese ošklivý fenomén chuligánství, doufám, že i na šampionátu se to udrží,“ věří Chovanec, který s Králem podepsal memorandum o spolupráci.

I když je evropská bezpečnost v současnoti velkým tématem, šampionát by neměl být problémový. Nepůjde ale jen o hokej, celá akce má i společenský a ekonomický přesah.

„Věřím, že našemu hlavnímu městu i Ostravě udělá turnaj čest, lidé se tady budou cítit bezpečně a vrátí se sem jako turisté a nechají tady našim obchodníkům i nějaké peníze. To je účel. Dalším účelem je, že naše reprezentace získá zlatou medaili,“ vyhlíží ministr vnitra úspěch české reprezentace.

Mistrovství světa v Praze a Ostravě začne 1. května.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme