Na přípravu na Světový pohár za třináct stovek. Uvidíte nejlepší hráče, obhajuje ceny svaz

Český tým pro Světový pohár bude možné vidět v Česku jen jednou, a to v září, týden před startem hokejové akce roku 2016. Na přípravný zápas proti Rusku tomu odpovídá i cena vstupenek. Tu nejlevnější seženete za stejnou cenu jako na mistrovství světa loni v Praze na česká utkání – tedy 1290 korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej ČR vs. Rakousko sledovala zaplněná O2 aréna

MS hokej ČR vs. Rakousko sledovala zaplněná O2 aréna | Foto: Český rozhlas

„Po dvanácti letech máme možnost vidět absolutně nejlepší hráče jak z českého týmu, tak z Ruska. To byly faktory, které rozhodovaly o cenové politice,“ říká generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Politika je taková, že nejlevnější vstupenka až ke stropu haly bude stát 1290 korun. Druhá nejlevnější je pak za 1790, následuje cifra 1990. Nejdražší lístky pak koupíte za necelých sedm tisíc korun.

„Věříme, že cenové hladiny si najdou svoje klienty. Nejsme jenom fanoušci. My máme jediný zdroj příjmu, jak financovat přípravný kemp, a to stojí dost peněz, takže nemáme moc na vybranou,“ pokračuje Urban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lákadlem pro fanoušky by v září mohla být i účast Jaromíra Jágra. „Sám si musí rozmyslet, jestli chce hrát, nebo ne,“ říká generální manažer českého týmu pro Světový pohár Martin Ručinský

Hokejový svaz totiž bude stát Světový pohár odhadem 25 až 30 milionů korun. V tom je započítán dohromady turnaj v Torontu i příprava v Rusku, doma se stejným soupeřem a utkání proti výběru Severní Ameriky v Pittsburghu.

Ale jak říká Urban, vstupenek za nejnižší cenu v porovnání s ostatními, bude víc: „Nejvyšší cenová hladina představuje pouze desetinu lístků nejlacinější cenové kategorie. Těch nejlevnějších bude nejvíc.“

Mnohým se tolik peněž nebude chtít dávat, ale svaz věří, že zápas proti Rusku 10. září v O2 areně si fanoušky najde. Pomohla by k tomu třeba i účast Jaromíra Jágra.

„On si sám musí rozmyslet a roztřídit myšlenky, jestli chce jít hrát, nebo ne. Takhle jsme se i domluvili a řekli jsme si, že si zavoláme, až skončí sezona. Nechával jsem ho na pokoji, aby se mohl soustředit na play off. Jarda si potom sám řekne, jestli se na to cítí a jestli má chuť a chce hrát, nebo ne,“ tvrdí generální manažer českého týmu pro Světový pohár Martin Ručinský.

Lístky na zápas s Ruskem se začnou prodávat den před startem mistrovství světa, tedy 5. května.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme