Na Světovém poháru budou chybět i zranění Hertl a Gudas

Českému národnímu týmu budou na Světovém poháru v Torontu vedle Davida Krejčího kvůli zraněním chybět i Tomáš Hertl a Radko Gudas. V tiskové zprávě o tom informoval Český svaz ledního hokeje. Náhradníci však zatím nebyli oznámeni. První přípravný zápas čeká český výběr již 8. září v Rusku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl a Morris Trachsler

Tomáš Hertl a Morris Trachsler | Foto: Český rozhlas

Zatímco v případě Tomáše Hertla se jeho absence dala, vzhledem k jeho posezonní léčbě, předpokládat, informace o zranění Radka Gudase je novinkou.

Tomáš Hertl zápasí se zraněním kolene již od konce minulé sezony, kdy se poranil během finále Stanley Cupu. Kouč českého týmu sice doufal, že se centr San Jose stačí do začátku prestižního turnaje uzdravit, ale nakonec je realita jiná.

Krejčího nahradil v nominaci na Světový pohár Červenka

Číst článek

V Torontu se nakonec nepředstaví ani bek Radko Gudas, který si poranil zápěstí takovým způsobem, že je jeho start na Světovém poháru vyloučen.

„Hokejisty, kteří je nahradí, zveřejníme, jakmile budou splněny všechny formality, tj. souhlas klubů a potvrzení nominace ze strany pořadatelů turnaje NHL a NHLPA,“ uvedl v prohlášení tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Už včera přitom český tým musel řešit jednu omluvenku ze zdravotních důvodů poté, co vyšlo najevo, že se do začátku turnaje, jenž začíná 17. září, nestačí uzdravit David Krejčí. Toho nakonec nahradí Roman Červenka.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme