Na Světovém poháru se utkají nejlepší hokejisté, doplní je i tým mladých hvězd

Rok 2016 bude pro sportovního fanouška hodně pestrý. Pro Čechy začne i skončí hokejem. Světový šampionát v Rusku nejprve vystřídá fotbalové Euro, a na vrchol roku v podobě olympijských her v Riu brzy naváže Světový pohár v hokeji v Kanadě. Jeho vítěze budeme znát přesně za rok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Conor Hellebuyck a Tomáš Plekanec

Conor Hellebuyck a Tomáš Plekanec | Foto: ČRo

„Bude to skvělý turnaj pro fanoušky. Budou tam nejlepší hráči světa. Jak z NHL, tak z Evropy,“ láká Tomáš Plekanec na turnaj v rozhovoru pro českou verzi serveru nhl.com. Při posledním Světovém poháru mu bylo 22. Za rok by měl být jedním z tahounů.

Útočník Montrealu také přiznává, že věří v další úspěch českého hokeje. „Máme vyrovnaný tým, kde všechny čtyři pětky můžou dát gól. Máme dobrý mix hráčů, kteří hrají dobře v NHL. Když budeme hrát dobře jako tým, můžeme uspět,“ vyhlíží Plekanec hokejovou akci roku 2016.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár vyvrcholí až za rok, Tomáš Plekanec se na něj těší už teď

Týmy budou jiné než v minulosti, Češi mají ve skupině Kanadu, Ameriku a také novinku v podobě "Výběru Evropy“, kde by jistě neměl chybět třeba Slovák Zdeno Chára.

„Fanoušci uvidí Výběr Evropy a mladý tým pod 23 let s velkými talenty z celého světa,“ představil pro nhl.com Zdeno Chára další tým, který bude ale v jiné čtyřčlenné skupině. Výběr hráčů z NHL do 23 let bude mít ryze evropské soupeře v podobě Švédů, Finů a Rusů.

Finále se bude hrát na dva vítězné zápasy a šampiona budeme znát nejpozději za rok. To v případě, že bude v Torontu rozhodovat až třetí zápas. Pokud budou na titul stačit dvě utkání, odehraje se medailový ceremoniál o dva dny dříve.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme