Na únavu Chomutova nespoléháme, musíme být ve střehu, říkají hokejisté Liberce

V březnu si mohli stěžovat na nabitý program, ale také se radovat z luxusu v podobě týdenního volna. Hokejisté Liberce a Chomutova rozehráli semifinále extraligy podle jejich slov odpočatí. Jako vítěz ale odcházel z ledu tým, který toho má přeci jen během tohoto play-off v nohou méně - obhájce titulu z Liberce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Branko Radiojevič (vlevo) v souboji s Ivanem Humlem

Branko Radiojevič (vlevo) v souboji s Ivanem Humlem | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Byly fáze, kdy jsme je tlačili a také, kdy tlačili oni nás. Pauza byla dost dlouhá pro oba týmy. Nemůžeme se spoléhat na to, že jsou unavení. Chomutov je nepříjemný mančaft a musíme být stále ve střehu,“ říká liberecký Branko Radivojevič.

Jeho tým vyhrál první semifinále 4:1, a pokud během play-off slýcháte věty o nabitém programu, zdá se, že si to kluby užívají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chomutov je nepříjemný mančaft, takže musíme být stále ve střehu, říká o semifinálovém soupeři hokejista Liberce Branko Radivojevič

„Člověk to nevnímá. Je to play-off, takže jdou zápasy za sebou. Je třeba se kousnout – je závěr sezony a musíme udělat všechno pro to, aby se natáhla co nejvíc,“ říká chomutovský brankář Ján Laco.

Piráti mají za sebou 12 zápasů v letošním play off, Liberec o pět méně. Pauza mezi postupovým čtvrtfinále a touto sérii byla pro oba týmy shodná – přesně týden. A podle hráčů Liberce je tím všechno smazané.

„Měli týden volna, což je dostatek času na to, aby se zregenerovali,“ říká gólman Bílých Tygrů Ján Lašák.

„Může se to projevit, kdyby se série natáhla. Ale v jejím začátku nebudou unavenější,“ doplňuje Lašáka jeho spoluhráč Svačina.

Jak moc a jestli vůbec se začne projevovat větší vytížení Chomutova v play off, začneme zjišťovat už v sobotu večer. Za vedení Bílých Tygrů 1:0 na zápasy odstartuje druhé semifinále opět v 17:20.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme