Na úvod čtvtfinále hokejové extraligy uspěli domácí. Výhru slaví Plzeň a Hradec

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy dnes začalo dvěma zápasy, po kterých se do vedení v jednotlivých sériích dostaly oba domácí týmy. Plzeň ve vyrovnané bitvě zdolala Olomouc, zatímco Hradec Králové poměrně přesvědčivě porazil Mladou Boleslav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy začalo

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy začalo | Zdroj: ČTK

Fotbalovým výsledkem 1:0 po prodloužení skončil duel mezi domácí Plzní a Olomoucí. Hostům tak proti favorizovaným Indiánům k výhře nepomohl ani fakt, že svého soupeře výrazně přestříleli. Hanáci navíc měli několik slibných šancí, jedna z nich například přišla ve 42. minutě, kdy Eberle po dorážce trefil břevno.

Vítězný gól zápasu padl v 16. minutě prodloužení, kdy Ondřej Kratěna perfektní přihrávkou našel osamoceného Tomáše Svobodu, který bez problémů poslal puk do odkryté brány a zajistil tak Plzni povedený vstup do play-off.

Výhry domácího celku byli svědky i diváci v Hradci Králové, kde tamější Mountfield pokořil Mladou Boleslav 5:2.

Domácí se do vedení dostali již v první minutě zápasu, kdy Rudolf Červený za záda mladoboleslavského Ritticha dorazil střelu Karla Pilaře.

Ve 12. minutě pak Mountfield získal dvougólové vedení poté, co Roman Kukumberg po přihrávce Jaroslava Kudrny využil přesilovku.

Krátce před polovinou zápasu Boleslav dokázala snížit, když Pavel Musil z ostrého úhlu překonal gólmana Ondřeje Kacetla, a stav 2:1 následně vydržel až do konce druhé dvacetiminutovky.

Ve zbývajících minutách zápasu však Hradec drama nepřipusil, když v záveřečné třetině postupně navýšil svůj náskok na rozdíl čtyř branek. V 55. minutě sice snížil na 2:5 Tomáš Klimenta, ale to již bylo ze strany Středočechů vše, takže si Mountfield zajistil vedení 1:0 na zápasy.

Boleslav sice bude mít šanci na vyrovnání série již zítra, ale pravděpodobně se bude muset obejít bez svého kapitána Davida Výborného. Ten si dnes totiž po faulu Köhlera poranil koleno a hrozí, že už si v této sezoně, která pro něj má být poslední v kariéře, nezahraje.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávky: 77. T. Svoboda (Kratěna, Lev). Rozhodčí: Hradil, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 5009. Stav série: 1:0.

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Červený (K. Pilař, Ihnacak), 12. Kukumberg (J. Kudrna), 48. J. Kudrna (Kukumberg, Čáp), 48. Dej (Bednář), 52. Šimánek (J. Kudrna, Kukumberg) - 25. Musil (Rýgl), 55. Klimenta (Pacovský, Rýgl). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7, navíc Köhler - Urban oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6356. Stav série: 1:0.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme