Na vítězství Detroitu se velkou měrou podílel brankář Mrázek. První gól zaznamenal Vrbata

Hokejisté Detroitu zvítězili potřetí v řadě. K výhře 5:3 s Nashvillem pomohl 30 zásahy český brankář Petr Mrázek. Arizona sice prohrála s New York Islanders 2:3, ale poprvé se prosadil Radim Vrbata. Columbus si připsal první výhru v sezoně, když porazil Chicago 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Mrázek pomohl k vítězství Detroitu 30 zásahy

Brankář Petr Mrázek pomohl k vítězství Detroitu 30 zásahy | Zdroj: Reuters

Post týmové jedničky potvrdil v Detroitu Petr Mrázek, který se velkou měrou podílel na vítězství svého týmu 30 zásahy a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V utkání inkasoval třikrát v přesilové hře.

Na druhé straně se činil Pekka Rinne, který si připsal 38 zákroků, což ale nestačilo. „Cítil jsem se dobře, jenže to se cítím od začátku sezony a mám bilanci jedné výhry a dvou proher, což je frustrující,“ litoval finský golman.

O góly Red Wings se v Joe Louis Areně postaralo hned pět různých hráčů - Justin Abdelkader, Drew Miller, Darren Helm, Tomas Tatar and Gustav Nyquist. Poslední dva jmenovaní se prosadili vůbec poprvé v této sezoně.

„Spoustu věcí jsme udělali dobře. Jediný moment, kdy jsme se dostali do potíží, byl při vedení puku ve vlastním pásmu,“ zhodnotil trenér Red Wings Jeff Blashill.

Svou první branku v letošní sezoně zaznamenal v noci český zástupce v NHL Radim Vrbata. Islanders se v první třetině dostali do dvougólového vedení, ale Arizona stihla během druhé části ve třinácti vteřinách srovnat na 2:2.

Ve vlastním oslabení rozhodl z kraje třetí třetiny Johnny Boychuk svou první brankou v sezoně. V tomto zápase došlo i k souboji bratrů Stromeových a nakonec se radoval starší Ryan, střelec druhé branky Islanders a druhá hvězda zápasu, a mladší Dylan odešel s porážkou.

„Hodně se v těchto zápasech učíme a zjišťujeme, kteří hráči k sobě pasují. Je zřejmé, že se musíme zlepšit a vytvářet si více šancí, abychom mohli vítězit,“ říká trenér Kojotů Dave Tippett.

Ke třetímu utkání v dresu Blue Jackets nastoupil devatenáctiletý Zach Werenski a svým úvodním gólem z přesilové hry a asistencí pomohl k první výhře Columbusu v této sezoně.

Vítězství si domácí zajistili už ve druhé třetině, kdy vstřelili branku Nick Foligno a William Karlsson. Reagovat dokázal už jen Slovák Richard Pánik, ale snížil pouze na 2:3. Český obránce Michal Kempný strávil na ledě necelých čtrnáct minut, ale stále se mu nepodařilo bodovat. Premiérový zápas odehrál v dresu Blue Jackets třiadvacetiletý český útočník Lukáš Sedlák. Na ledě strávil necelých devět minut a zahrál si i v oslabení.

Výsledky NHL
NY Islanders - Arizona 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky: 5. Seidenberg, 14. Strome, 45. Boychuk - 15. Richardson, 15. Vrbata. Střely na branku: 31:25. Diváci: 13.076. Hvězdy zápasu: 1. Boychuk, 2. Strome, 3. Seidenberg (všichni Islanders).
Detroit - Nashville 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)
Branky: 26. Abdelkader, 40. Miller, 42. Tatar, 52. Nyquist, 60. Helm - 35. Subban, 35. Ribeiro, 56. Fisher. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 33 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 90,9 procenta. Střely na branku: 43:33. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Tatar, 2. Mrázek, 3. Sproul (všichni Detroit).
Columbus - Chicago 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 11. Werenski, 25. Foligno, 34. Karlsson - 23. Motte, 46. Pánik. Střely na branku: 28:34. Diváci: 15.789. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Werenski, 3. Foligno (všichni Columbus).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme