Na vítězství venku medikamenty nejsou, směje se Pavel Svatoň

Nebývá určitě pravidlem, aby hokejoví fanoušci při extraligových zápasech vnímali lékaře svého týmu, který postává na střídačce. Trochu jiné je to asi v Litvínově, protože doktor Pavel Svatoň už funguje v nejvyšší domácí soutěži více než 30 let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínov - Karlovy Vary 5:6

Litvínov - Karlovy Vary 5:6 | Foto: David Kalvas

Což přímo vybízí k otázce: Cítíte se být při utkání spíše lékařem nebo fanouškem? "Na to je těžká odpověď. Samozřejmě, že v první řadě jsem lékařem. A čím jsem starší, a čím je hokej tvrdší, tak tím to jsou pro mě větší stresy." Stresy mohou ovšem přicházet i ve chvíli, kdy lékař litvínovského týmu rekapituluje výsledky zápasů hraných na soupeřově ledě. Tam totiž Severočeši, až na pár vzácných výjimek, jsou jen stínem mužstva, které při utkáních doma umí porazit kohokoliv.

Asi by to chtělo nějaké speciální medikamenty, aby Litvínov přestal téměř pravidelně nastavovat svým fanouškům dvojí tvář. "O tom přemýšlím, ale jsem přesvědčený, že nic takového neexistuje. Bohužel, i když v současné době je na trhu taková nabídka, že půlka mužstva bere chondroprotektiva a druhá půlka enzymatickou léčbu. Ale spíš to na ně takto působí psychicky. Na hře venku se to ale zatím neprojevilo."

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vítězství venku medikamenty nejsou, směje se Pavel Svatoň

Zatímco v domácích zápasech už Litvínov nasbíral lichotivých 36 bodů, na soupeřově ledě se musel spokojit s pouhými dvanácti. A tak cestička Severočechů do play off může být ještě hodně klikatá a komplikovaná. "Co jsem v Litvínově, tak před každou sezonou v novinách nejsme favoriti nebo nejsme vůbec pasovaní na play-off. Přitom dvakrát jsme byli do šestého místa, loni do desátého místa. Takže to pro nás asi výhoda je," tvrdí litvínovský brankář Jaroslav Hübl.

Litvínovští hokejisté mají praxi nejen s bojem o postup do play off, ale také s neúspěšnými sériemi na soupeřově ledě. Není to tak dlouho, co řešili situaci kolektivním slibem: Nebudeme se holit tak dlouho, dokud venku nevyhrajeme. V letošní sezóně se pár úspěchů při zápasech venku přece jen urodilo, ale i tak by si litvínovští hráči měli ve vlastním zájmu říkat před každým dalším utkáním venku: Teď anebo nikdy!

Ale na další pokus toho druhu si fanoušci Litvínova počkají do pátku. Dnes je může zajímat domácí utkání s Českými Budějovicemi. A pokud se týká našeho pořadu S mikrofonem za hokejem - dostane se i na další zápasy sedmatřicátého kola Tipsport extraligy: Třinec- Slavia, Kladno- Pardubice, Zlín- Karlovy Vary, Brno- Plzeň, Mladá Boleslav- Vítkovice a Liberec- Sparta.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme