Nabídka z Ruska byla, ale přednost dostala rodina, říká sledge hokejista Geier

Čeští sledge hokejisté pravidelně startují na vrcholné akci roku mezi osmi nejlepšími týmy planety. Není proto divu, že o jejich služby je zájem také v zahraničních soutěžích. Například v Rusku, zemi stříbrných medailistů z poslední paralympiády v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jediný gól do norské sítě zaznamenal Michal Geier

Jediný gól do norské sítě zaznamenal Michal Geier | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Rusko má největší ligovou kvalitu, kde hraje už šest týmů,“ domnívá se reprezentační trenér Jiří Bříza. Národní tým měl možnost přímé konfrontace s jedním z nejlepších ruských klubových celků.

„Hráli jsme na turnaji proti Chanty Mansijsk Jugra, který má v sestavě pět reprezentantů. Vyhráli jsme sice 2:1, ale hrála reprezentace proti klubu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokejista Michal Geier měl nabídku od ruského Chanty Mansijsk Jugra, ale přednost dostala rodina.

Moc nechybělo, aby právě dres tohoto mužstva oblékal zatím třígólový střelec na probíhajícím světovém šampionátu v Buffalu Michal Geier.

„Slyšel jsem o tom od našeho bývalého týmového manažera. Byli jsme v Rusku na mezinárodním turnaji, který jsme vyhráli, a pak se ke mně doneslo, abych si zahrál s ruským týmem turnaj. Tam se nehraje liga, ale týmy se schází na turnaje,“ vysvětloval Geier.

Nabídku v minulosti odmítl. Přednost dostala rodina.

„Bylo to v době, kdy se narodily děti, takže se mi tam vůbec nechtělo. Chtěl jsem být s dětmi ani jsem nebyl spokojený s finanční částkou. Nakonec to celé vyšumělo.“

Sledge hokejista Pavel Kubeš střídá sport a filmové plátno

Číst článek

Karlovarský forvard ale přiznává, že za jiné situace by zahraniční angažmá přijal. Už jen kvůli zkušenostem plynoucím právě z působení v Rusku.

„Ruský tým za krátký čas tak strašně vyrostl, že bych si s nimi rád zahrál. Je to trošku jiný, víc fyzický hokej, což mi zatím postrádáme. Hodně pracují v tréninku, učí se levá – pravá, což u nás taky chybí. Je to rychlý a tvrdý hokej a to se mi zamlouvá,“ říká Michal Geier.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme