Nadávky, předměty na ledě. Hokejistu Toronta Poláka chování fanoušků zklamalo

Hokejoví fandové v Torontu v posledních dnech trpí. Jejich oblíbený tým prohrál tři zápasy v řadě, na ledě beznadějně nejhoršího týmu soutěže Buffala inkasoval šest a dnes v noci doma s Nashvillem utrpěl debakl 2:9. A atmosféra v Air Canada Centru tomu také odpovídala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák (vlevo) je jediným Čechem v týmu Toronta

Roman Polák (vlevo) je jediným Čechem v týmu Toronta | Zdroj: Reuters

Před začátkem zápasu bylo publikum naladěno ještě celkem dobře a ukázalo typickou severoamerickou tvář. Když je někdo v nesnázích, je potřeba mu pomoci.

Při americké hymně vypověděl službu mikrofon a posléze selhal i ten náhradní, ale diváci v tom zpěvačku nenechalo. Ač Kanaďané, hymnu Spojených států dozpívali. Jenže to bylo snad to poslední, za co si diváci v Torontu zasloužili jedničku s hvězdičkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Lörincz přímo v Torontu zjistil, že je fanoušci Maple Leafs jsou nepřátelsky naladění často

Ač Kanaďané, hymnu Spojených států dozpívali. Jenže to bylo snad to poslední, za co si diváci v Torontu zasloužili jedničku s hvězdičkou.

V Air Canada Centru bylo ticho jako na utkání odborářské ligy, jen občas to zahučelo při nějaké šanci. A s přibývajícími góly v síti domácích byli diváci čím dál víc nepříjemní.

Kdyby se to dalo vysvětlit debaklem, bylo by to v pořádku, ale podle české novinářky žijící v Torontu Ivany Paulové je publikum na zápasech Maple Leafs naladěné dokonce až nepřátelsky hodně často.

Toronto prožívá v NHL krizi. Nevím, co se děje, říká obránce Polák

Číst článek

„Buď na svůj tým bučí, nebo se uprostřed třetí třetiny hromadně zvednou a začnou odcházet. Občas začnou fandit jiným týmům z Toronta, třeba basketbalistům Rapters,“ prozrazuje. „Před třemi lety, když se Leafs nedostali do play off, se na konci sezony začalo skandovat 'Let´s go, Jays' na podporu místních baseballistů,“ vzpomíná Paulová.

Místo opravdových fanoušků přibývají byznysmeni

Pro hokejového fanouška, který ještě měl nějaké ideály, je podobné chování Kanaďanů na hokeji zklamáním. Nadávky, předměty na ledě, urážky hráčů. Zklamání ostatně cítí i Roman Polák, jediný Čech v barvách týmu Maple Leafs.

„Všichni říkali, že kanadští fanoušci a publikům vůbec je nejlepší na světě. Teď se přesvědčuju, že je to jinak. Chvíli sice fandili, pak ale zase začali házet na led všechno možné - dresy, plechovky…,“ říká český obránce.

Důvod lze možná hledat v souvislosti s novou halou. V roce 1999 dosloužila Maple Leafs Garden a publikum se prý od té doby změnilo.

„Rok od roku chodí na hokej čím dál méně opravdových fanoušků, protože hodně permanentek zaberou firmy, které na zápasy zvou své hosty. Jde spíše o takovou korporátní událost, nebo místo, kde se dá dělat byznys,“ dodává Ivana Paulová.

Ani Kanada tedy není taková, jakou si jí možná leckdo představuje.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme