Nádherné město, výborný tým. Kempný se těší na první start v NHL

Chicago je dlouhá léta městem s velkou kolonií Čechů. Ještě v dobách Československa se na východ Spojených států utíkalo za lepším. Hokejista Michal Kempný ale nikam tajně nemusel, jeden z nejlepších týmů NHL si ho totiž vybral a rodáka z Hodonína čeká premiéra v nejlepší lize světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný

Michal Kempný | Zdroj: Reuters

„Hokejový život vás šoupne kamkoli. Hrál jsem v Brně, Praze i v Omsku. Omsk také nebyl malé město, ale srovnávat s Chicagem se to asi nedá,“ přemýšlí Michal Kempný.

V noci na zítřek odehraje první zápas v nejlepší lize světa. Ve městě, které má přesně 115krát více obyvatel než jeho rodný Hodonín.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dost bylo příprav. Michal Kepmný dnes v noci odehraje první zápas v NHL

„Chicago je nádherné město a výborná organizace, jedna z nejlepších v celé NHL. Město je obrovské, doufám, že si na něj rychle zvyknu a všechno bude v pohodě,“ věří 26letý bek před svou premiérou.

V šatně s hvězdami jako jsou Kane nebo Toews může se začátky v NHL pomoci Kempnému kolega z obrany Michal Rozsíval. Zápasové začátky už má reprezentační obránce za sebou, už dal i svůj první gól mezi elitou, i to mu pomáhá, aby se jednoduše zapojil.

„Pro každého hráče je to složité. Když přijde do nového prostředí, navíc do takové velké organizace, je opatrný. Věřím, že si to všechno sedá a za chvíli bude vše v pohodě,“ dodává.

Startuje stý ročník NHL. Ambasador Gretzky chodil na hokej s babičkou, pamatuje si i na první buly

Číst článek

Michal Kempný je jedním z 28 Čechů, kteří prozatím zůstávají na soupiskách týmu NHL. Doby, kdy měl český hokej v nejlepší lize světa i padesátku hráčů jsou zatím pryč.

Sezona NHL začne v noci na zítřek čtyřmi zápasy. V jednom z nich nastoupí Kempný za Chicago proti St. Loius proti reprezentačnímu spoluhráči ze Světového poháru Jaškinovi, na turnaj v Torontu už ale asi vzpomínat nebudou. Teď je před nimi nový ročník, který má v historii pořadové číslo 100.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme