Nájezdy si za rámeček nedám, mrzí Furcha. Prohra s Dány ale může týmu i prospět

Čisté konto udržel skoro tři zápasy, a to je na mistrovství světa – navíc během premiérové účasti na šampionátu v kariéře – velká věc. Brankář české hokejové reprezentace Dominik Furch nakonec ale musel lovit puk ze své branky. A proti Dánům pak navíc i třikrát během nájezdů, čehož po utkání litoval.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář hokejové reprezentace Dominik Furch inkasoval na MS po 163 minutách

Brankář hokejové reprezentace Dominik Furch inkasoval na MS po 163 minutách | Zdroj: ČTK

Dominik Furch v neděli nechytil ani jeden nájezd Dánů při jejich celkové výhře 2:1 po dovednostních disciplínách. „Nájezdy si asi za rámeček nedám, protože tři ze tří, to je moc,“ komentoval reprezentační brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nula nebyla pro Dominika Furcha nejdůležitější. Doufal jsem, že proti Dánům otočíme, řekl brankář české hokejové reprezentace

Během zápasu ale stále prodlužoval svou bilanci bez inkasované branky. Ačkoli je Furch na svém prvním světovém šampionátu v kariéře, gól dostal až ve třetím utkání, dohromady po 163 minutách. „Nula nebyla to nejdůležitější. Doufal jsem, že to otočíme,“ mrzelo Furcha.

Národní tým poprvé prohrál na světovém šampionátu až v šestém zápase, ale už během předchozích duelů mohly přijít momenty, kdy by česká parta všechny body nezískala.

„Já bych chtěl zpětně poukázat, jak důležitá byla první třetina s Nory. Dali jsme tři góly, ale kdybychom je nevstřelili, mohl zápas dopadnout podobně. Tyto týmy jsou vyrovnané a i Dánové umí kousat,“ hodnotil Furch.

Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté poprvé na MS prohráli, Dánsku podlehli po nájezdech

Číst článek

A kousat budou v úterý v posledním skupinovém klání i Švýcaři. V něm stačí českému týmu bod, aby zůstal na čtvrtfinále v Moskvě a tři body k tomu, aby vyhrál skupinu, a nemusí hledět na další výsledky.

Podle Furcha je asi správné, že prohra s Dánskem přišla až v závěru bojů ve skupině. „Hokej dokáže být nevyzpytatelný a možná, že nás to dostane trošku na zem, když nám to přerušilo sérii. Ale taková porážka může být dobrá,“ dodal reprezentační gólman.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme