Nakládal podepsal smlouvu s Calgary. Na MS se nám líbil, uvedl manažer klubu

Český hokejový obránce Jakub Nakládal se v příštím ročníku pokusí prosadit v NHL. Účastník letošního mistrovství světa v Praze a Ostravě podepsal nováčkovský dvoucestný kontrakt na jednu sezonu s týmem Calgary Flames.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Nakládal

Jakub Nakládal | Foto: ČRo

Sedmadvacetiletý Nakládal strávil uplynulou sezonu v TPS Turku.

Rodák z Hradce Králové reprezentoval na třech světových šampionátech včetně domácího v Praze, kde byl s pěti asistencemi nejproduktivnějším českým obráncem.

„Proti kvalitním soupeřům se jevil dobře, našim lidem se líbil. Když mluvili s lidmi z Čech, dozvěděli se, že to byl zřejmě jejich nejspolehlivější hráč na turnaji. Především v posledních třech týdnech jsme ho hodně sledovali a mluvili s ním,“ uvedl na webu Calgary generální manažer klubu Brad Treliving.

O Nakládala se podle webu Flames zajímali také z Chicaga a Caroliny, ale urostlý bek zvolil kanadský klub, za který hraje i útočník Jiří Hudler. Zda se prosadí do hlavního týmu, záleží podle generálního manažera jen na něm samotném.

Takzvanou dvoucestnou smlouvou klub NHL Calgary Flames Jakubu Nakládalovi nezaručí, že bude hrát v prvním týmu, a může ho poslat do nižší soutěže.

„U hráčů, kteří strávili kariéru v Evropě, je vždycky otázka, jak se přeorientují a jak dlouho to bude trvat. Je to kvalitní hráč a udržuje se v dobré formě. Ale uvidíme. V tréninkovém kempu a v přípravných zápasech se rozhodne, kam zapadne,“ řekl Treliving.

Přestože měl Nakládal i pro příští sezonu smlouvu ve Finsku, bylo jasné, že TPS opustí.

„Velký zájem o něj měl Čerepovec, který vedl velmi seriózní jednání, a pokud by Kuba neměl možnost splnit si dětský sen o startu v NHL, pak by podle všeho skončil právě tam,“ prohlásil hráčův zástupce Robert Spálenka.

Účastník tří světových šampionátů, který má ve sbírce bronz z roku 2012, bere angažmá v NHL jako velkou výzvu.

Chicago vyhrálo v Anaheimu 3:2 gólem ve třetím prodloužení a srovnalo stav série

Číst článek

„Od dětství jsem snil o tom, abych si jednou mohl zahrát NHL. Teď jsem tomu znovu o kus blíž a je to pro mě ohromná výzva,“ svěřil se Nakládal, který nebyl draftován.

Nakládal hrál do října roku 2011 extraligu za Pardubice. V rozehrané sezoně odešel do Ufy a v KHL si v dalších letech vyzkoušel působení ve Spartaku Moskva a Lvu Praha. Minulý ročník strávil v Turku, kde v 50 zápasech nasbíral 15 bodů (3+12).

Zaujal i Simon

Letošní Nakládalův příběh připomíná to, co zažil loni po šampionátu v Minsku Martin Zaťovič, který jel do Běloruska jako hráč Karlových Varů a po skvělých výkonech pak hned zamířil do Kontinentální ligy do Lady Togliatti.

Letos se velmi dobře uvedl dvacetiletý Dominik Simon. Nejmladší hráč Růžičkova výběru zvládl výborně svoji roli ve čtvrtém útoku, připsal si dokonce 6 bodů za gól, pět asistencí a rozhodně zaujal. Otázkou však je, zda by ho při zájmu ze zahraničí plzeňský klub v čele s Martinem Strakou pustil.

Dominik Simon a Mark Streit | Foto: Český rozhlas

ČTK, Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme