Naším cílem je play-off, dál se uvidí, hlásí obránce Tampy Šustr na startu nového ročníku NHL

Český hokej dlouhodobě trápí skutečnost, že postrádá kvalitní obránce, kteří by měli stabilní místo v NHL. Tento fakt potvrzují i čísla, když do letošní sezony elitní severoamerické soutěže nastoupili zatím pouze tři čeští beci. Mezi ně patří i defenzivní specialista Tampy Bay Andrej Šustr, jenž mezi zápasy proti New Jersey a Floridou poskytl rozhovor Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Andrej Šustr při oslavě gólu se spoluhráči z Tampy

Obránce Andrej Šustr při oslavě gólu se spoluhráči z Tampy | Foto: AP, Chris O´Meara | Zdroj: ČTK

Před úterním duelem proti Floridě váš tým oslavil v prvních dvou duelech sezony dvě výhry. Co říkáte na vydařený vstup do nového ročníku NHL?

Chtěli jsme začít dobře a to se nám povedlo. Akorát musíme zlepšit naše starty, protože jsme pokaždé prohrávali. V tom se tedy musíme zlepšit a doufám, že se nám to povede.

Jak jste spokojen s vaší pozicí v týmu? Většinou hrajete ve druhé obranné dvojici…

Jsem tady už čtvrtým rokem a už vloni jsem hrál mezi třemi čtyřmi top beky – celou sezonu i v play-off. Cítím se dobře a doufám, že to bude takhle pokračovat.

V září jste se zúčastnil Světového poháru. Myslíte si, že vám start na této prestižní akci v něčem pomohl?

Těžko říct. Určitě je dobře, že jsme začali brzo a odehráli pár zápasů na vysoké úrovni. Když jsme pak přišli do kempu, tak už jsme byli rozehraní. Myslím ale, že začátek sezony byl pro všechny stejný.

Na Světovém poháru jste byl hodně vytěžován. Pravidelně jste hrál i přesilovky, které jinak v NHL vůbec nehrajete. Bylo to pro vás něco nového?

Bylo. Přesilovky jsem hrál akorát v AHL a na univerzitě, takže jsem nějaké zkušenosti měl. Na takové úrovni jsem jich ale moc nehrál, jenom párkrát v tréninkovém kempu. Byla to pro mě zajímavá zkušenost a doufám, že mě obohatí do budoucnosti.

Palát s Hertlem dali první gól v sezoně, Frk debutoval v NHL

Číst článek

V zápase Světového poháru proti USA jste vstřelil gól. V bráně Američanů byl tehdy Ben Bishop, který je vaším spoluhráčem z Tampy. Bavili jste se pak o tom?

Ani moc ne. Prohodili jsme nějaké vtípky, ale oba víme, že to bylo trošku se štěstím, když jsem puk protlačil na brankové čáře, takže jsme to nechali za námi.

Tampa do letošní sezony vstupuje jako jeden z favorizovaných celků na Stanley Cup. Jak tato očekávání vnímáte?

Očekávaní byla už minulý rok potom, co jsme byli ve finále Stanley Cupu. Lidi nás pak brali jako vítěze ještě před tím, než sezona začala. Naším cílem je ale hlavně udělat play-off a od toho se to pak bude odvíjet.

Jste odchovancem hokejové Plzně. Té se však letos v extralize vůbec nedaří a dokonce došlo i na výměnu trenéra – Michala Straku vystřídal jeho bratr a majitel klubu Martin Straka. Sledujete počínání vašeho mateřského klubu?

Ano, sleduji to. V létě jsem tam trénoval pár týdnů a myslím, že mají dobré hráče. Jen se musí dát nějak dohromady a začít vyhrávat. Doufám, že se to brzo zlomí a že udělají nějaký výsledek.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme