Nečas děkoval mstitelům. Taky bych se jich zastal, prohlásil sedmnáctiletý útočník Komety sebevědomě

Pětkrát oslavovali fanoušci v brněnské hokejové hale branky svých oblíbenců do sítě Liberce. Nejhlučnější však nebyli diváci v Brně po žádné z branek, ale když liberecký Petr Jelínek ostře srazil sedmnáctiletého brněnského mladíka Martina Nečase. A ten měl možná nejméně očekávaného mstitele – nejproduktivnějšího hráče soutěže Martina Erata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas (88) slaví jednu z pěti nedělních tref do sítě Liberce

Martin Nečas (88) slaví jednu z pěti nedělních tref do sítě Liberce | Zdroj: ČTK

Sedmnáctiletý útočník Komety Martin Nečas ocenil, že se ho v nedělním extraligovém střetnutí s Libercem zastal o osmnáct let starší jmenovec Erat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sedmnáctiletý hokejový útočník Komety Brno nečekal, že se ho zastane zrovna Martin Erat. Ale takhle to chodí v NHL, řekl po výhře nad Libercem

„Nečekal jsem to, ale takhle to v NHL chodí. Jsem rád, že se mě zastal nejen on, ale i ostatní kluci,“ říkal Nečas po výhře Brna 5:1.

Neměl však jediného mstitele. Do pěstních soubojů s Bílými Tygry se pustili i další spoluhráči Tomáš Malec a Jan Káňa. „I když jsem se moc nedíval, bitky byly pěkný. Jsem za to klukům vděčný,“ prohlásil Nečas.

Celou sérii šarvátek spustil tvrdý, ale čistý zákrok libereckého Petra Jelínka, který si počkal na Nečase ve středním pásmu. Hráč s mládežnickou mřížkou na helmě hned zamířil na střídačku, sám by se prý ale pěstního souboje také nebál.

„Většinou to bývá tak, že se perou ostatní než ten, na koho je faul. Bavili jsme se o tom ale pak v kabině, a kdyby se něco takového stalo Eratovi nebo Kvapilovi, taky bych se jich šel zastat,“ tvrdil sebevědomě kapitán reprezentace do osmnácti let, který při 185 centimetrech váží 74 kilogramů.

David Nekvinda, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme