Nehráli jsme žádný světový hokej. Mráza nás zachránil, přiznal Michálek

Shodu několika okolností potřebují čeští hokejisté k tomu, aby postoupili do semifinále Světového poháru. Jediný bod, který aktuálně mají, získali v Torontu po prohře s Výběrem Evropy 2:3 v prodloužení. A to je prostě málo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Zklamání to určitě je, ale asi si musíme přiznat, že jsme nehráli zase až tak dobře. Nevím, jestli jsme byli nervózní, ale ta Evropa byla lepší. Mráza nás zachránil, měl několik neskutečných zákroků a my jsme nehráli žádný světový hokej. Ve dvou třetinách určitě ne, v té třetí se to trošku zlepšilo, ale bylo to takové těžkopádné.“

Obránce Zbyněk Michálek se nebál hodně kritických slov. Českému týmu nešla střelba, v polovině zápasu neměl ani deset pokusů a trenérovi Josefovi Jandačovi se nelíbila ani přesilovka.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Zklamání to určitě je, ale asi si musíme přiznat, že jsme nehráli zase až tak dobře,“ hodnotil utkání s Týmem Evropy Zbyněk Michálek

„Ta hra nebyla samozřejmě optimální. Hlavně nám nejdou střely na branku, to je ten problém, který jsme měli i na mistrovství světa. Hledali jsme vrcholového hráče, hráli jsme to s útočníkem, který to prostřelí do brány, to je ten největší problém naší přesilovky.“

Útočníkem, který hrál při přesilovce na vrcholu, byl Jakub Voráček. Ten sice pomohl gólem na 1:1, ale sám sobě měl co vyčítat.

„To je bohužel moc. Já byl dvakrát a Mráza výborně zachytal. Oslabení jsme hráli výborně. Drželi jsme se až do prodloužení a tam je to potom vabank – dvě, tři, čtyři šance na každé straně a buď to tam padne, nebo ne,“ říká Voráček.

A tak mají před sebou čeští hokejisté s největší pravděpodobností už jen jeden zápas. Proti Spojeným státům.

Češi nestačili na Světovém poháru ani na výběr Evropy. Postup je nyní zoufale daleko

Číst článek

„Tohle není přátelák, ale Světový pohár. Ať se stane, co se stane, my musíme hrát na tisíc procent a vyhrát ten zápas. Prostě nepojedeme domů s bodem,“ tvrdí Voráček.

„Samozřejmě, máme tam ještě malou teoretickou šanci, sice mizivou, ale...“ navazuje na Voráčka druhý střelec zápasu Martin Hanzal a má pravdu.

Ta šance je mizivá. Kromě toho, že Češi musí porazit Spojené státy, musí doufat ještě v to, že Kanada oba zbylé zápasy ve skupině prohraje.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme