Nejdříve mladíci, teď veteráni. V semifinále play-off rozhodují v Plzni zkušenosti

Hokejistům Plzně pomáhá v extraligovém play-off úplně jiné kouzlo, než jaké platilo na jejich soupeře v základní časti. V ní se výrazně prosazovali hlavně mladíci, zatímco teď především dva veteráni, kterým je dohromady téměř 80 let. Ondřej Kratěna s Petrem Kadlecem dovedli Indiány ve čtvrtém semifinále k výhře 2:1 nad Spartou a pomohli k vyrovnání série na 2:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský hokejista Ondřej Kratěna ve 4. utkání semifinále play-off extraligy

Plzeňský hokejista Ondřej Kratěna ve 4. utkání semifinále play-off extraligy | Zdroj: ČTK

Petru Kadlecovi bylo 39 let v lednu, Ondřej Kratěna stihne stejné narozeniny oslavit ještě na ledě, pokud se jeho Indiáni probojují do finálové série play-off.

Ve čtvrtém semifinále vedla nakonec právě spolupráce dvou veteránů, kteří mají v nejvyšší soutěži dohromady na kontě 2177 startů, k vítězné trefě Kratěny v 50. minutě.

„Ondra Kratěna je náš nejdůležitější hráč. Hraje oslabení, přesilovky, kde nedával tolik bodů, o to jeho kvalita teď vyběhla v play-off, že je zkušený. Nechal hrát mladé a teď to táhne,“ chválí plzeňský kouč Michal Straka svého kapitána.

Přehrát

00:00 / 00:00

V hokejové Plzni se celou sezonu prosazovali hlavně mladíci, v semifinále play-off extraligy proti Spartě ale táhnou tým zkušení borci. Více Vladislav Janouškovec

Jako by osminásobný mistr české extraligy ani v pokročilém hokejovém věku neměl dost. Spolu se Sparťanem Přibylem a libereckým Radivojevičem je v čele bodování vyřazovací části.

Vítězná trefa ve čtvrtém semifinále se Spartou byla pro Ondřeje Kratěnu už jedenáctým bodovým zápisem. Další veterán Petr Kadlec pro změnu vede se sedmi asistencemi bodování play-off obránců.

„Máme také víc prostoru na ledě, rozhodují přesilovky a oslabení. Na přesilovky chodíme, takže šancí udělat bod je víc, ale já bych to zas tak nebral,“ zůstává skromný plzeňský zadák Petr Kadlec.

Hokejisté Plzně díky povedené třetí třetině otočili zápas se Spartou a vyrovnali stav série

Číst článek

V dresu s indiánem stále živí naději, že ve své bohaté kariéře vybojuje třetí mistrovský titul. Napínavá série mezi Škodovkou a Spartou je i díky příspěvku plzeňských veteránů srovnaná.

„Do Prahy by se nám za stavu 1:3 jelo špatně. Jsme rádi, že je to 2:2, a budeme se snažit vyhrát,“ konstatuje plzeňský kapitán Ondřej Kratěna. Pátý zápas uvidí ve středu pražská O2 arena.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme