Nejhorší sezona v kariéře, přiznal Bednář po pádu Slavie z extraligy

Radost a smutek od sebe nemusí dělit velká vzdálenost. Někdy stačí jen metry. Jako v baráži o hokejovou extraligu po souboji chomutovských Pirátů a pražské Slavie. Severočeši vyhráli 3:2 v prodloužení a vrací se po roce mezi elitu. Naopak Pražané po jedenadvaceti letech elitní společnost opouštějí a musí se spokojit pouze s první ligou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bednář a Dominik Furch, hlavní opory hokejové Slavie

Jaroslav Bednář a Dominik Furch, hlavní opory hokejové Slavie | Zdroj: ČTK

V útrobách chomutovského stadionu rozdělilo radost a smutek pouhých deset metrů. Asi v takové vzdálenosti se nacházejí šatny obou týmů.

V té slavistické by byl slyšet spadnout špendlík. 17. dubna 2013 sešívaní slavili premiérový titul. Na den přesně po dvanácti letech elitní soutěž opouští.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Slavia opouští po 21 letech extraligu. Kapitán Pražanů Jaroslav Bednář mluví o nejhorší sezoně ve své kariéře

„Ještě mám jeden zápas, který ale bude o ničem. Budu přemýšlet, co dál, nevím, jestli budu pokračovat. V hlavě se mi honí takové věci, že bych se nerad unáhlil,“ prozradil slavistický kapitán Jaroslav Bednář.

S hokejem toho zažil skutečně hodně. Páteční večer mu přinesl v souvislosti se sestupem nejhorší okamžik kariéry.

„Celá sezona byla hrozná. Nedokázali jsme se zvednout ode dna tabulky, v baráži se to jen potvrdilo. Je to suverénně nejhorší sezona, kterou jsem kdy měl,“ dodal osmatřicetiletý útočník.


Gajovský barážovým specialistou

Jen o pár metrů dál bouchalo šampaňské. Asi největší radost v chomutovské kabině měl po vybojovaném postupu útočník Nikola Gajovský, z kterého se stal barážový specialista.

Prolínací soutěž hraje už po osmé v kariéře a hned v sedmi případech mohl slavit. „To bude asi shoda náhod. Trochu věřím, že je to i nějaké štěstí, ale není se čím chlubit. Kdyby se vyhrálo jinde než v baráži, tak by to bylo lepší,“ říká chomutovský forvard.

Slavia po 21 letech opouští extraligu. V baráži uspěly Chomutov a Olomouc

Číst článek

Samotná baráž není jen o výkonu na ledě. Rozhoduje i psychické rozpoložení. Ta letošní není v tomto směru jiná. „Psychicky je to hrozně náročné. Kolikrát je to možná horší než hrát o titul. Je to šílené, to si ani nedovedete představit,“ podotkl Gajovský.

Mezi elitou se pak udržela Olomouc po výhře 4:1 v Českých Budějovicích. Naopak Motor už byl bez šance na postup do extraligy.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme