Největší rozdíl je v kvalitě soupeře, přemítá Červenka o důvodech vyřazení

Čeští hokejisté budou hrát s USA už jen o čest a pokusí se alespoň uhájit třetí místo ve skupině. Naděje na postup už jsou pryč. Útočník Roman Červenka soudí, že zatímco v zápase s Týmem Evropy scházela reprezentaci troška štěstí, Kanada Česku prostě nepůjčovala puk. Bek Andrej Šustr zase poukazuje na rozdíl v součtu platů hráčů Česka o ostatních týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanada Česku uštědřila debakl, Neuvirth navdory výbornému výkonu inkasoval šestkrát

Kanada Česku uštědřila debakl, Neuvirth navdory výbornému výkonu inkasoval šestkrát | Zdroj: Reuters

„Kanada prostě hrála s pukem. Hrát bez puku je složité. S Evropou to bylo vyrovnanější, i když tam mají výborné hráče a také měli spoustu šancí, ale při troše štěstí se druhý bod třeba při penaltách dal udělat,“ řekl Českému rozhlasu Roman Červenka, útočník švýcarského HC Fribourg-Gottéron, který tým doplnil na poslední chvíli kvůli zraněním původně nominovaných hráčů.

Loni Červenka vyhrál kanadské bodování české ligy, předtím hrál dlouho v KHL, ale na úzkém kluzišti se nikdy příliš neprosadil. Ve zkrácené sezoně NHL 2012/2013 nastupoval za Calgary Flames, jenže pak přestoupil do Petrohradu. Domníval se, že mu Plameny nedávaly na ledě dost prostoru.

Na úzká kluziště se tak vrátil až na letošním Světovém poháru, ale stejně jako celá česká ofenziva se trápí a zatím nezaznamenal žádný bod.

'Pojď, pojď, hej!' Mikrofon na vestách hokejistů je zpestřením pro fanoušky, myslí si Jordán

Číst článek

„Samozřejmě malé hřiště je jiné, na všechno je míň času. Hokej je dnes strašně rychlý a síla soupeřů je velká. Největší rozdíl je v kvalitě soupeře,“ míní Červenka.

Obránce Andrej Šustr soudí, že rozdíl mezi českým týmem a ostatními ukazují nejen výkony na ledě, ale i celkový součet platů hráčů, který je třeba u Kanady nesrovnatelně vyšší.

„Mají asi 160 milionů a my máme kolem 55. Ať chcete nebo ne, tak se to musí někde projevit. Ti hráči jsou takhle ocenění z nějakého důvodu, a proto je možná ten rozdíl takový,“ myslí si bek Tampy Bay.

I když se vyřazení v základní skupině poháru rozhodně nezapíše mezi úspěchy českého hokeje, o největší fiasko v historii samostatné reprezentace nepůjde.

V roce 1996 si úřadující mistři světa s Jágrem, Ručinským nebo Nedvědem v sestavě nezapsali do tabulky jediný bod, když prohráli s Finskem 3:7, Švédskem 0:3 a s Německem dokonce 1:7.

Šanci vylepšit alespoň trochu dojem z účinkování na letošním turnaji nejlepších hokejistů světa budou mít Češi v pátek od dvou hodin ráno našeho času.

David Bernardy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme