Nejvíc mě potěšilo setkání s báječnými lidmi, řekl Hašek po vstupu do Síně slávy

Pro šestici hokejových osobností skončil v Torontu proces uvádění do Síně slávy NHL. Mezi směsicí poctěných je i bývalý gólman Dominik Hašek, který se stal prvním Čechem v Hall of Fame vůbec. Během nočního slavnostního programu přijali všichni ocenění včetně olympijského vítěze z Nagana řadu gratulací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek (druhý zprava) mezi legendami, které vstoupily do Síně slávy NHL

Dominik Hašek (druhý zprava) mezi legendami, které vstoupily do Síně slávy NHL | Zdroj: ČTK

„Gratulací bylo hodně, spíše mě ale potěšilo, že jsem se tady setkal se spoustou báječných lidí,“ nechal se slyšet Hašek.

„Nejvíc si cením toho, že se sejdeme s kluky, s kterými jsem hrál, nebo proti nim nastupoval. Některé jsem neviděl desítky let. Od takových lidí hrozně rád přijímám gratulace,“ dodal někdejší opora Chicaga, Buffal či Detroitu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezprostřední pocity Dominika Haška po uvedení do Síně slávy zjišťoval Tomáš Lörincz

Několikadenní program byl pro všechny zúčastněné hodně náročný, časově i fyzicky. Během čtyř dnů stihli absolvovat formality i neformální akce, rozdali stovky podpisů a absolvovali nesčetná focení nebo rozhovory.

„Podepisování je už takovou povinností spojenou s podobnými oceněními. Člověk si toho během kariéry užil dost a tenhle víkend se už nebude nikdy opakovat. Cestu do Toronta si zase určitě najdu a rád se potkám s hráči, kteří už uvedení byli, nebo je to teprve čeká. Stojí to za to,“ ubezpečil držitel šesti Vezinových trofejí pro nejlepšího gólmana NHL.

Hašek při slavnostní řeči poděkoval všem, kteří mu pomáhali během kariéry

Číst článek

Devětačtyřicetiletý pardubický odchovanec vstoupil při pondělním ceremoniálu mezi legendy spolu s obráncem Robem Blakem a útočníky Peterem Forsbergem a Mikem Modanem. In memoriam byl oceněn bývalý trenér Pat Burns a do vybrané společnosti se dostal také rozhodčí Bill McCreary.

Zatím to vypadá, že český hokej bude mít v Hockey Hall of Fame dva zástupce. Bezpochyby se téhle pocty dočká ještě Jaromír Jágr, pak asi hned tak nikdo další na řadu nepřijde. A o to výraznější je víkendový zápis Dominika Haška do české hokejové historie.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme