Německo vyhrálo nad Lotyšskem 2:1, Amerika porazila Dánsko 1:0

Hokejisté Německa v utkání s Lotyšskem dokázali otočit vývoj zápasu a vyhrát. Na gól Darzinse z přesilové hry totiž odpověděl ve třetí třetině také v početní výhodě Wolf. Tři body vystřelil německému týmu dvě minuty před koncem zápasu Plachta. V utkání skupiny B v Ostravě vstřelil ve 28. minutě Nelson jedinou branku utkání a Američané porazili Dánsko 1:0. .

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký brankář Hellebuyck nepustil za svá záda v utkání s Dánskem ani jeden puk a jeho tým vyhrál 1:0

Americký brankář Hellebuyck nepustil za svá záda v utkání s Dánskem ani jeden puk a jeho tým vyhrál 1:0 | Zdroj: ČTK

Lotyšsko mělo hned v úvodu utkání početní výhodu při vyloučení Baxmanna, ale Němci velice dobře bránili a bez problémů udrželi čisté konto.

V polovině první třetiny šel na dvě minuty na trestnou lavici za držení Hager a Lotyšsko si s početní výhodou poradilo o poznání lépe.

Po přihrávce Daugavinše si našel prostor před německou brankou Darzinš a do odkryté branky poslal kotouč. Brankář Endras neměl šanci a Lotyšsko se radovalo z vedení 1:0.

Ve třetí třetině byl za faul kolenem vyloučený na 5+20 minut Lotyš Sprukts a Německo dlouhou přesilovku využilo k vyrovnání. Masalskis vyrazil před sebe střelu Reimera, Wolf byl ve správný čas na správném místě a zasunul puk za záda lotyšského brankáře.

Nerozhodný stav vydržel až do 58. minuty, kdy se dostal ke střele Plachta, ale rozhodčí uznal jeho branku až po poradě s videorozhodčím. Puk se totiž odrazil od horní tyčky za brankovou čáru a vyletěl ven z branky.

Video však potvrdilo platnost gólu a Němci tak dokonali obrat ve skóre.

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina A:
Německo - Lotyšsko 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Wolf (Reimer, Krueger), 58. Plachta - 12. Darzinš (Daugavinš). Rozhodčí: Nord (Švéd.), Wehrli (Švýc.) - Puolakka (Fin.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 5:1, navíc Sprukts (Lot.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 15.494.

V utkání skupiny B narazila Amerika na Dánsko a mělo se jednat o jednoznačnou záležitost. První třetina tomu ale moc neodpovídala.

Dánsko velice dobře bránilo a podnikalo nepříjemné protiútoky. Po jednom znich trefil Jensen tyč a se střelou Nielsena si poradil brankář Hellebuyck.

V 9. minutě byl vyloučený americký útočník Lewis, ale Dánsku se v početní výhodě nedařilo. Stejně si v následujících dvou přesilových hrách počínali Američané a v první třetině gól nepadl.

Ve druhé třetině už se favorit radoval. Nelson nejdříve vystřelil od modré čáry, pak získal puk znovu a po objetí branky zasunul kotouč za tyčku - 1:0.

V závěrečné části mohli Američané zvýšit na rozdíl dvou gólů, ale střelu Sextona zastavila tyč. Nebezpeční byli i hokejisté Dánska, kteří toužili po vyrovnání.

Brankář Hellebuyck ale za svá záda ani jednu střelu nepustil a zejména při vyloučení Bonina svůj tým podržel. Výběr Spojených států se ziskem tří bodů vrátil do čela skupiny, Dánsko je s jedním bodem předposlední.

Skupina B (Ostrava):
USA - Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 28. Nelson. Rozhodčí: Hodek (ČR), Olenin (Rus.) - Mills (Kan.), Tošenovjan (ČR). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 8812.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme