Neproměnili jsme šance a nájezdy jsou loterie, říká po porážce Michal Řepík

Čeští hokejisté prohráli na mistrovství světa svůj první zápas. Dánsku podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Jediným střelcem českého týmu v zápase byl kapitán Tomáš Plekanec. V nájezdech se prosadil pouze Lukáš Kašpar, Michal Řepík svůj pokus poslal do tyče.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neproměněný nájezd Michala Řepíka

Neproměněný nájezd Michala Řepíka | Zdroj: Reuters

„Neřekl bych, že Dánové byli nad naše síly, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli. Oni nějaké měli, ale nebylo to nic velkého a dali gól v přesilovce. Nájezdy už jsou loterie a jim to tam napadalo,“ zhodnotil zápas s Dánskem Michal Řepík.

Zdálo se, že český tým se pomaleji rozjížděl. Mohl za to den volna?

Je to možné, ale oni hráli jinak než všechny ostatní týmy. Střední pásmo bránili ve čtyřech a nám to dělalo problémy. Bylo to hodně těžké a urputné, přesto jsme si nějaké šance vytvořili. Naše chyba, že jsme je neproměnili. Pak nás potrestali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jediným neúspěšným střelcem samostatných nájezdů byl Michal Řepík

Vy jste v nájezdech mohl vyrovnat, ale trefil jste břevno. Co chybělo?

Kdyby to šlo o kousek níž, byl gól. Věděl jsem, co chci udělat, najel jsem si, překonal jsem ho, ale byla tam tyčka. Chtělo to o trošku níž a mrzí mě, že jsme zápas neurvali.

Říkali jsme, že potřebujeme 4 body, dnes jsme udělali jen jeden. V úterý si musíme jít za třemi body, první místo bychom chtěli uhájit.

Má český výběr na to, aby se oklepal z porážky a za necelé dva dny nastoupil do boje o první místo ve skupině?

V kabině jsme silní, udělali jsme dobré výsledky a věříme si. Dnes jsme klopýtli, ale probereme si to, dobře potrénujeme a připravíme se na Švýcary.

Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté poprvé na MS prohráli, Dánsku podlehli po nájezdech

Číst článek

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme