Nesmíme se bát hrát hokej, říkal po vítězném utkání se Švédy Filippi

Čeští hokejisté poprvé pod vedením trenéra Vladimíra Vůjtka vyhráli za tři body. Ve druhém utkání Chanel One Cupu porazili v Moskvě tým Švédska v poměru 3:1, a pokud v zítřejším zápase zdolají Rusko, mají šanci na výhru v turnaji. Střelcem vítězného gólu v dnešním duelu proti Tre kronor byl útočník Tomáš Filippi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Filippi dnes vstřelil v zápase proti Švédsku svůj třetí reprezentační gól

Tomáš Filippi dnes vstřelil v zápase proti Švédsku svůj třetí reprezentační gól | Zdroj: ČTK

„Dnešní vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Švédi nám dali gól z přesilovky a bylo to náročné utkání. Naštěstí jsme však na jejich gól odpověděli a dostali jsme se tak zpět do zápasu,“ říkal po zápase střelec druhého gólu českého týmu Tomáš Filippi.

Jeho branka na 2:1, kdy dorážkou překonal švédského brankáře, se nakonec ukázala jako vítězná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střelce vítězného gólu v zápase proti Švédsku vyzpovídal reportér František Kuna

„Spíš jsem do toho jen tak v pádu plácnul a naštěstí to tam propadlo. V dnešním hokeji takové góly padají. Jednalo se vlastně o dorážku do prázdné brány. Musíme se snažit clonit brankáři a chodit pro odražené puky co nejčastěji. Já takových gólů moc nedávám, takže jsem za to dvojnásobně rád,“ radoval se 23letý reprezentant.

„Museli jsme zlepšit tlak na bránu, a to tím, že jsme jednoho hráče postavili do brankoviště. Dnes už moc krásných gólů nepadá, takže jsme museli zjednodušit hru,“ vysvětlil liberecký útočník recept, díky kterému Češi prolomili střeleckou mizérii.

Jeho gólu předcházelo vyrovnání z hole Tomáše Vincoura, jenž tímto ukončil dlouhé čekání českého týmu na gól. To trvalo více než sto minut.

Čeští hokejisté vybojovali první letošní tříbodovou výhru. Porazili Švédsko 3:1

Číst článek

„Určitě to z nás spadlo. Když jsme dali gól, tak jsme si dokázali, že umíme hrát i proti takovému soupeři. To jsme ale věděli už před zápasem, takže jsme se ničeho nebáli a věřili jsme i poté, co jsme prohrávali,“ prohlásil Filippi, který v zápase proti Švédsku zaznamenal svůj třetí reprezentační gól.

Skutečnost, že Češi dokázali místy přehrávat švédský výběr, jenž jen dva dny předtím zdolal silné Rusko, Filippiho ale nepřekvapila.

„Věděl jsem, že zde máme dobré hráče a že se můžeme měřit s kýmkoliv, když se nebojíme hrát. Totéž musíme předvést i proti Rusku. Když budeme hrát bojácně, nemáme šanci. Dnes jsme ale hlavně spokojeni se třemi body,“ dodal na závěr Tomáš Filippi.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme