Neuvěřitelný gólman a skvělý člověk, říká na Haškovu adresu šéf NHL

Dominika Haška a spolu s ním dalších pět hokejových osobností uvedli v Torontu do tamní hokejové Síně slávy. Ačkoli už od samotné slavnosti uběhlo několik dní, zámořská média se tématu věnují dál. A vyjadřují se k němu i další kompetentní nebo významné hokejové tváře, jako třeba šéf NHL Gary Bettman.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý gólman Dominik Hašek oficiálně vstoupil do hokejové Síně slávy NHL (archivní foto)

Bývalý gólman Dominik Hašek oficiálně vstoupil do hokejové Síně slávy NHL (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Ten čelil jednomu dotazu na některého z nominovaných za druhým a někdy na něm byla možná i znát lehká netrpělivost z toho, že musí všechno opakovat pořád dokola.

Ale nakonec v něm zvítězil profesionál, možná i proto, že konkrétních otázek na Dominika Haška dostal i vzhledem k množství zástupců českých médií na místě jen minimum. A ani Bettman nešetřil superlativy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéf NHL Gary Bettman si Dominika Haška vybavuje jako gólmana, který často zasahoval v neuvěřitelných pozicích

„Byl to neuvěřitelný gólman a je to skvělý člověk. Hokejové komunitě přinesl obrovské věci, spousta lidí se od něj může učit. Měl neortodoxní styl, to je fakt, ale byl to opravdu velký sportovec,“ uvedl na adresu olympijského vítěze z Nagana Bettman.

Chris Osgood, dlouholetý Haškův parťák v brance Detroitu, přirovnal českého gólmana k Waynu Gretzkému. Oba prý dominovali takovým způsobem, že si takové srovnání zaslouží. Bettman by tyto dva nesrovnával.

„Wayne Gretzky byl vždycky známý jako The Great One. A myslím, že Dominik Hašek je svůj, je jedinečný jiným způsobem. Tím nemyslím, že je horší nebo na jiné úrovni, ale je prostě jiný. A také skvělý,“ podotýká Bettman, který má stejně jako ostatní na někdejšího gólmana Chicaga, Buffala či Detroitu konkrétní vzpomínky.

Hašek při slavnostní řeči poděkoval všem, kteří mu pomáhali během kariéry

Číst článek

„Vybavuju si ho jako gólmana, který sebou neuvěřitelně házel na led - upustil hokejku, bleskově se položil na led a chytal puky v neuvěřitelných a kolikrát snad i nemožných pozicích,“ vzpomíná šéf zámořské soutěže, jenž se mezi novináři také nechal slyšet o budoucnosti hokeje na olympijských hrách.

Vzhledem k tomu, že v roce 2016 by se měl uskutečnit další ročník Světového poháru, na dalších zimních hrách borci z NHL budou zřejmě chybět. Zámoří chce přehlídku těch nejlepších pořádat doma, už proto, že v době olympijských her v Americe neprobíhají soutěže ani v baseballu, ani v americkém fotbalu a hokejové tržby na přelomu ledna a února stoupají k maximu.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme