Neuvrith se vrátil do branky Flyers, pomohl určit Jágrovi soupeře pro play off

Až poslední dva zápasy základní části NHL určily dvojice pro konferenční čtvrtfinále NHL. Michal Neuvirth se vrátil do branky Philadelphie a vychytal výhru nad Islanders. Ostrované se tak utkají s Floridou Jaromíra Jágra. San Jose s Tomášem Hertlem narazí na LA Kings.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Michal Neuvirth se zranill a bude Philadelphii chybět několik týdnů

Brankář Michal Neuvirth se zranill a bude Philadelphii chybět několik týdnů | Zdroj: Reuters

Michal Neuvirth byl kvůli zranění téměř měsíc mimo hru. Stihl až poslední zápas základní části a na ledě NY Islanders inkasoval dvakrát během prvních deseti minut. Flyers ale zápas otočili a vyhráli 5:2, jednou asistencí se na tom podílel i Jakub Voráček.

Utkání sledovali i na Floridě, v zápase se totiž rozhodovalo o soupeři týmu Jaromíra Jágra pro play off. Kvůli prohře Ostrované nepostoupili ze třetího místa konference, ale s divokou kartou, ve čtvrtfinále Východní konference tak narazí právě na Panthers.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Poslední zápas Západní konference skončil vítězstvím Anaheimu 2:0 ve Washingtonu. Ducks tak vyhráli Pacifickou divizi a utkají se a Nashvillem.

Právě hokejisté Anaheimu Andersen a Gibson získali trofej pro brankáře týmu s nejnižším počtem inkasovaných gólů. Nejproduktivnějším hráčem soutěže se jako první Američan stal Patrick Kane ze Chicaga a nejlepším střelcem pošesté v kariéře Alexander Ovečkin z Washingtonu.

San Jose s Tomášem Hertlem v sestavě narazí na Los Angeles, na které mají Sharks velice nepříjemné vzpomínky. Při svých dvou posledních účastech ve vyřazovacích bojích totiž vypadli právě s Kings, naposledy před dvěma lety, kdy jako čtvrtý tým v historii ztratili vedení 3:0 na zápasy.

NHL:
NY Islanders - Philadelphia 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky: 6. Kuljomin, 10. Martin - 12. Gostisbehere (Voráček), 20. Medveděv, 27. Raffl, 46. Laughton, 52. Umberger. Střely na branku: 17:27. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celé utkání, inkasoval dvě branky ze 17 střel a úspěšnost zásahů měl 88,24 procenta. Diváci: 14.244. Hvězdy zápasu: 1. Raffl, 2. Medveděv (oba Philadelphia), 3. De Haan (NY Islanders).

Washington - Anaheim 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 25. Perry, 27. Ritchie. Střely na branku: 24:21. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Williams (Washington), 2. Andersen, 3. Perry (oba Anaheim).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme