New Jersey Devils hrají pod novým koučem ještě defenzivněji, čekají na chyby

Hokejová NHL sice ještě zdaleka nefinišuje, přesto v některých týmech už mají jasno nebo tuší, že se jich letošní play-off týkat nebude. Mezi těmi smutnými budou i letos zřejmě Ďáblové z New Jersey se čtveřicí Čechů v sestavě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obranný styl hry se Ďáblům v posledních dvou zápasech vyplatil, získali 3 body

Obranný styl hry se Ďáblům v posledních dvou zápasech vyplatil, získali 3 body | Zdroj: Reuters

„Pozitivní je to, že máme 3 body, jinak je tam spousta negativ,“ všiml útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš. Účel ale světí prostředky. Když se Ďáblové v předchozích fázích sezony zvedali herně, nepřicházely výsledky.

Devils začali hrát podle názoru soupeřů ještě defenzivnější a ještě nepříjemnější hokej, než dřív. Podle Patrika Eliáše je to hokej spíš chytřejší, hráči New Jersey se tolik nehoní za pukem a spíš čekají na chyby soupeřů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stylu hry Devils mluvil s Patrikem Eliášem reportér ČRo Tomáš Lörincz

Na střídačce vládnou nové tváře a mezi trenéry je i manažer Lou Lamoriello, známý tím, že po hráčích mimo led chce tvrdou disciplínu. „Je v pohodě. Samozřejmě občas něco řekne, když se mu něco nelíbí, ale většinou je to z jeho strany spíš pozitivní,“ vysvětluje 38letý český útočník.

Skoro se až nechce věřit, že muž, který hráčům zakazuje třeba delší vlasy, by na střídačce nevládl podobně pevnou rukou. Jenže podle Patrika Eliáše to je opravdu jinak. „Od hráčů se očekává nějaká úroveň, ale vždycky to dá najevo,“ říká.

Hra není optimální, ale jde nám o body, říká Eliáš. Boj o play-off nevzdává

Číst článek

„Měl jsem ho na střídačce už dřív a bylo to stejné. Spíš se snažil, aby kluci byli pozitivní a makali,“ vzpomíná Patrik Eliáš. Výsledek stíhací jízdy Devils za pla-off ukážou až další měsíce, nyní ale ztrácí propastných 13 bodů.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme