New York Rangers si proti Tampě Bay vynutili sedmý zápas

Finále Východní konference NHL rozhodne poslední možné utkání. Newyorští Rangers zvítězili na ledě Tampy Bay Lightning v šestém zápase 7:3 a vyrovnali sérii. Pěti body díky hattricku a dvěma asistencím se zaskvěl Derick Brassard.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Derick Brassard překonává Kena Bishopa v brance Tampy, během šestého zápasu se mu to povedlo hned třikrát

Derick Brassard překonává Kena Bishopa v brance Tampy, během šestého zápasu se mu to povedlo hned třikrát | Zdroj: Reuters

V pátečním rozhodujícím utkání budou favority Rangers. Sedmý zápas v Madison Square Garden ještě nikdy neprohráli při bilanci 7:0. Naposledy tam v konferenčním semifinále dokonali obrat proti Washingtonu.

V první třetině šestého zápasu Tampa Bay svého soupeře jednoznačně přestřílela, hosté z New Yorku se ale dvakrát prosadili po brzkém gólu Brassarda a Keitha Yandlea v 16. minutě. Domácí snížili v přesilové hře po úniku a první brance Ryana Callahana v letošním play off.

Na další změnu skóre se čekalo až do 44. minuty, pak ale Rangers nasázeli 3 góly za 4 minuty a rozhodli. Stříleli Miller, Sheppard a po druhé brance Brassarda odjel Ken Bishop z branky.

27letý Derick Brassard byl první hvězdou večera. Zaznamenal 5 bodů, ten poslední v předposlední minutě, když střelou do prázdné branky završil hattrick. Vítězství 7:3 pomohl také gólman Henrik Lundqvist 36 zákroky proti 39 střelám.

Češi Ondřej Palát s Andrejem Šustrem strávili na ledě 18 a 14 minut. Do střeleckých statistik se nezapsali. Bilanci pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách zakončili oba na hodnotě -1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme