New York Rangers si proti Tampě Bay vynutili sedmý zápas

Finále Východní konference NHL rozhodne poslední možné utkání. Newyorští Rangers zvítězili na ledě Tampy Bay Lightning v šestém zápase 7:3 a vyrovnali sérii. Pěti body díky hattricku a dvěma asistencím se zaskvěl Derick Brassard.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Derick Brassard překonává Kena Bishopa v brance Tampy, během šestého zápasu se mu to povedlo hned třikrát

Derick Brassard překonává Kena Bishopa v brance Tampy, během šestého zápasu se mu to povedlo hned třikrát | Zdroj: Reuters

V pátečním rozhodujícím utkání budou favority Rangers. Sedmý zápas v Madison Square Garden ještě nikdy neprohráli při bilanci 7:0. Naposledy tam v konferenčním semifinále dokonali obrat proti Washingtonu.

V první třetině šestého zápasu Tampa Bay svého soupeře jednoznačně přestřílela, hosté z New Yorku se ale dvakrát prosadili po brzkém gólu Brassarda a Keitha Yandlea v 16. minutě. Domácí snížili v přesilové hře po úniku a první brance Ryana Callahana v letošním play off.

Na další změnu skóre se čekalo až do 44. minuty, pak ale Rangers nasázeli 3 góly za 4 minuty a rozhodli. Stříleli Miller, Sheppard a po druhé brance Brassarda odjel Ken Bishop z branky.

27letý Derick Brassard byl první hvězdou večera. Zaznamenal 5 bodů, ten poslední v předposlední minutě, když střelou do prázdné branky završil hattrick. Vítězství 7:3 pomohl také gólman Henrik Lundqvist 36 zákroky proti 39 střelám.

Češi Ondřej Palát s Andrejem Šustrem strávili na ledě 18 a 14 minut. Do střeleckých statistik se nezapsali. Bilanci pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách zakončili oba na hodnotě -1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme