Nezastavitelní Finové prahnou po třetím letošním zlatu. Všechno u nás šlape, říká útočník Aho

Ruské hokejisty čeká na domácím mistrovství světa jen boj o bronzovou medaili proti Spojeným státům. Parta kolem kapitána Dacjuka totiž nezvládla zápas proti Finům, kteří mají v Moskvě tým plný mladých nadějí. A ty umlčely 12 tisíc diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Aho při oslavě gólu v semifinále proti Rusku

Sebastian Aho při oslavě gólu v semifinále proti Rusku | Zdroj: Reuters

Po úvodním semifinálovém duelu bylo v Ledovém paláci ticho. Někdo přitom odešel už po druhé třetině a nic pak nebylo slyšet ani od Alexandra Ovečkina, který nesplnil povinnost přijít mezi novináře. V záři reflektorů si naopak v uvozovkách užíval ruský trenér Oleg Znarok.

„Nezvládli jsme to. Po rychlém vedení si takový tým, jaký máme, nemůže dovolit prohrát. Jsme tu od toho, abychom dávali góly, ale zklamali jsme,“ prohlásil po semifinále kouč Rusů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nesnáším prohry, říká finský útočník Sebastian Aho před dnešním finále MS proti Kanadě

Jenomže proti stálo Finsko, které je nejnabitější za poslední roky na mistrovství světa. A nejen na seniorském. Finové totiž v této sezoně vyhráli šampionáty pro osmnáctileté i dvacetileté a teď mají na dosah třetí zlato.

„Moc to pro mě znamená. Jsem rád, že u toho mohu být, zrovna teď, kdy se daří celému finskému hokeji. Máme skvělé trenéry, lidé u nás mají rádi hokej víc a víc. Celá ta finská hokejová organizace prostě šlape,“ říká 18letý Sebastion Aho, který byl i na zlatém šampionátu dvacítek. Teď vyhlíží večerní finále proti Kanadě.

„Nesnáším prohry. Chci vyhrávat. Pořád! A o to víc v posledním zápase sezony," hlásí odhodlaně talentovaný útočník, kterého si vloni na draftu vybrala Carolina Hurricanes.

Finové mohou dosáhnout na zlato po pěti letech, Kanada obhajuje loňský titul z Prahy. Finále začne v Ledovém paláci v 19.45.

Přímý přenos z celého zápasu si můžete poslechnout na Radiožurnálu a také na Českém rozhlasu Sport, který naladíte digitálně a také na webu zprávy.rozhlas.cz

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme