NHL se chystá na tradiční Utkání hvězd. Češi ani hráči z farmy se v exhibici nepředstaví

Jen ve výjimečných případech se program hokejové NHL zastaví na celý víkend. Jedním z tradičních důvodů je i přestávka pro Utkání hvězd. To se letos koná v Los Angeles a vzhledem k tomu, že kanadskoamerická liga slaví sté výročí, se ponese ve slavnostním duchu. V rámci oslav NHL zveřejní také seznam 100 nejlepších hráčů své historie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandra Ovečkina čeká šestá účast na Utkání hvězd

Alexandra Ovečkina čeká šestá účast na Utkání hvězd | Zdroj: Reuters

Stejně jako vloni, i letos bude mít Utkání hvězd formát miniturnaje. Exhibice se bude skládat ze tří 20minutových duelů, do kterých zasáhnou čtyři týmy, přičemž každý z nich bude reprezentovat jednu divizi NHL. Hrát se bude po třech bruslařích v poli na každé straně a i tentokrát si hráči vítězného celku rozdělí milion dolarů.

Chybět nebudou ani dovednostní soutěže a novinkou bude charitativní zápas celebrit.

Z českého pohledu však bude tentokrát atraktivita Utkání hvězd NHL o něco chudší. Oproti minulému ročníku totiž nebude mít český žádné zastoupení. Poměrně blízko byl další nominaci Jaromír Jágr, ale toho nakonec v hlasování fanoušků v rámci Atlantické divize překonal gólman Carey Price.

V sestavách se rovněž neobjevil žádný hráč, u kterého by se vedly diskuze o tom, jestli byla jeho nominace oprávněná. Podíl na tom má i nové pravidlo NHL, které zamezuje tomu, aby se Utkání hvězd zúčastnil hokejista působící na farmě.

Bez překvapivého účastníka

Liga toto opatření udělala poté, co byl vloni fanoušky vybrán John Scott, jenž vloni odehrál více zápasů v AHL než v NHL.

Řada hráčů toho pravidlo kvituje. „Ten loňský příběh byl zajímavý, ale myslím, že to stačilo,“ řekl na toto téma Zpravodajskému webu ČRo Jakub Voráček, hráč Philadelphie a účastník Utkání hvězd v roce 2015.

„Je to asi dobré pravidlo. V minulém roce hrál ten bitkař, ale ten byl jinak dlouho v NHL a jen chvilku v AHL. Fanoušci ho zvolili, ale už se to nestane. Myslím si, že to nové pravidlo je v pohodě, protože hráč z AHL by neměl být v All Star týmu,“ souhlasí s Voráčkem jeho reprezentační kolega Ondřej Palát.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme