Novotný se znovu dostává do hry v KHL. Léčba zranění byla delší, než čekal

Měl dva otřesy mozku za sebou, a přestože hokejista Jiří Novotný nezažívá lehkou sezonu, znovu už naskočil do kolotoče zápasů v Kontinentální lize. V návratu na led mu pomáhají i spoluhráči svými výkony, Jaroslavl je v popředí tabulky KHL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný a Andres Ambühl

Jiří Novotný a Andres Ambühl | Foto: Český rozhlas

Po pádu letadla v roce 2011 a znovuzrození týmu je Jaroslavl stálicí Kontinentální ligy a letos Lokomotiv ligu i vedl. Aktuálně druhé místo ale jistě nemrzí, zvlášť Jiřího Novotného, který měl svých starostí dost.

„Měl jsem dva těžké otřesy mozku, z nichž jsem se docela dlouho dostával. Myslel jsem, že se uzdravím rychleji. V posledních zápasech už jsem odehrál hodně minut a nasbíral i nějaké body. Hlavně jsme vyhrávali, takže jsem spokojený,“ říká Jiří Novotný, kterého mají trenéři rádi ne pro jeho produktivitu, ale pro poctivou práci hlavně v obraně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Novotný se vyjádřil také k pořádání příštího MS v Rusku. Organizátoři podle něj budou z hlediska bezpečnosti připraveni

I proto je Jaroslavl aktuálně druhým nejlepším týmem KHL, jen o tři body za CSKA Moskva. Jaké to je mít v Kontinentální lize úspěšnou sezonu, Novotný moc dobře ví. V dresu pražského Lva hrál finále, letos ale dobrý start nechce zakřiknout.

„Rozhodující zápasy se stejně hrají až v play off, což je zase úplně jiná liga, teprve se uvidí. Začali hrát mladí kluci ze třetí a čtvrté lajny, které dávají skoro každý zápas po gólu. To nám určitě pomáhá,“ vykládá Novotný.

Úspěchy zná Novotný nejen z KHL, ale také z reprezentace. Osmkrát hrál na mistrovství světa, jednou na olympijských hrách. Desátou vrcholnou hokejovou akcí pro něj může být šampionát v příštím roce. A bylo by to pro něj prakticky doma, lépe řečeno 250 kilometrů daleko. Taková je vzdálenost mezi Jaroslavlí a Moskvou coby pořadatelem šampionátu.

„V Rusku se hodně probírá, jak bude mistrovství probíhat, aby se nestal podobný problém jako ve Francii. Rusové budou perfektně připravení,“ předpokládá útočník Jaroslavle Novotný, jehož jméno bude mít reprezentační kouč Vladimír Vůjtek na papírku také jistě napsané.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme