Nový Litvínov čeká nelehká hokejová sezóna

S jedinou posilou, z Liberce příchozím obráncem Richardem Jarešem, se na novou sezónu připravují hokejisté Benziny Litvínov. Naopak na ledě se už neobjeví dvě legendy - Robert Reichel a Jiří Šlégr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč litvínovských hokejistů Robert Reichel dohlíží při tréninku na své svěřence

Kouč litvínovských hokejistů Robert Reichel dohlíží při tréninku na své svěřence | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Ikony litvínovského hokeje se rozloučily s aktivní kariérou. Změnu dresu navíc ohlásili například Karel Pilař a Petr Punčochář.

Pohled na aktuální soupisku prozradí, že změny v litvínovské sestavě jsou opravdu minimální. Za vším je možné hledat především omezené ekonomické možnosti klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový Litvínov čeká nelehká hokejová sezóna

,,Přišel Jareš, ten snad bude přínosem. Do útoku zatím sháníme centra, zatím se to nepovedlo,“ jak nastínil své představy už trenér Robert Reichel. Benzina si musí vypomáhat především z vlastních řad.

,,Náš klub se snaží zabudovat mladé hráče. Druhá věc je ekonomická stránka, pokud na hokejistu nemáte, tak si ho nemůžete dovolit. Takže budeme hrát s odchovanci a pokud se nám podaří někoho získat, tak budeme rádi,“ dodává Reichel.

Litvínovský hokej rozhodně má v případě mladých hokejistů z čeho čerpat. Juniorský tým patří k nejúspěšnějším celkům nejvyšší soutěže. Jenže pro řadu hráčů je přechod do vyšší kategorie složitý.

,,Ti hráči potřebují 3 až 4 roky, než se stanou oporami. Je to práce na delší dobu, ale jsme malý klub a nic jiného nám nezbývá,“ doplnil Robert Reichel. V uplynulé sezoně přitom Litvínov skončil své účinkování v předkole play-off.

Obměna kádru

,,Náš cíl je dostat se do play off. Předchozí tři ročníky se nám to povedlo,“ připomíná Reichel. Právě jeho absence a také Jiřího Šlégra dává tušit, že Litvínov čeká takříkající nová kapitola klubové historie. Nejen oni se už ale v dresu Benziny neobjeví.

,,Odešlo sedm hráčů, to je skoro třetina mužstva a trvá, než se mladí kluci do týmu zapracují,“ uvědomuje si druhý z trenérů Jiří Kučera.

Do startu nového ročníku Tipsport extraligy prověří ještě litvínovskou formu Mladá Boleslav a Ústí nad Labem. Pak už Severočechy čeká ostrý strart na ledě pražské Slavie.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme