O finalistech Západní konference rozhodne až sedmý duel

Hokejisté Dallasu a Nashvillu prodloužili semifinálové série Západní konference do sedmého utkání. První jmenovaný tým porazil St. Luis 3:2, Predators zvítězili nad San José až po prodloužení 4:3. Asistencí se na výsledku podílel i český útočník Tomáš Hertl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (v bílém) si na ledě Nashvillu v šestém zápase připsal asistenci

Tomáš Hertl (v bílém) si na ledě Nashvillu v šestém zápase připsal asistenci | Zdroj: Reuters

Hertl asistoval u úvodní branky San José Marcu-Édouardovi Vlasicovi, když mu nahrál puk na modrou čáru. Střelu ještě tečoval Chris Tierney, který se v utkání prosadil celkem dvakrát.

Dvoubrankové vedení ale San José neudrželo dlouho, jelikož Roman Josi a Ryan Johansen zanedlouho vyrovnali na 2:2.

Žraloci se dostali ještě jednou do vedení, když Logan Couture využil přesilovou hru. Soupeři se ale znovu podařilo vyrovnat brankou Colina Wilsona a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. V čase 62:03 skóroval Viktor Arvidsson a udržel tak naději Nasvillu na postup do finále. Stav série je 3:3.

Ve druhé semifinálové sérii si Dallas dokázal vybudovat tříbrankové vedení již v první třetině utkání. Nejprve se v páté minutě prosadil Mattias Janmark, jehož za pouhých dvacet vteřin následoval Vernon Fiddler.

Přesilovou hru využil ke konci úvodní části Jason Spezza, který se od mantinelu dostal přímo před gólmana a neměl problém zakončit. Český útočník Radek Faksa v tomto utkání nebodoval.

Soupeř ze St. Luis zareagoval na náskok Dallasu až ve druhém dějství a byl výrazně aktivní, což se projevilo i na poměru střel 28:7. Brankově se ale St. Luis prosadilo pouze dvakrát gólem Alexandra Steena a Patrika Berglunda, což na vítězství nestačilo.

Od možného vyrovnání zachránil Dallas gólman Kari Lehtonen, který vyrazil střelu Jadena Schwartze betonem. Dallas tak vyrovnal stav série na 3:3.

2. kolo play-off NHL:

Západní konference - 6. zápasy:

St. Louis - Dallas 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Branky: 28. Steen, 49. Berglund - 5. Janmark, 6. Fiddler, 17. Spezza. Střely na branku: 37:14. Diváci: 19 808. Hvězdy zápasu: 1. Lehtonen (Dallas), 2. Steen (St. Louis), 3. Sceviour (Dallas). Stav série: 3:3.

Nashville - San Jose 4:3 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 16. Josi, 22. Johansen, 53. Wilson, 63. Arvidsson - 10. a 12. Tierney (na první Hertl), 51. Couture. Střely na branku: 32:18. Diváci: 17 292. Hvězdy zápasu: 1. Arvidsson, 2. Wilson, 3. Johansen (všichni Nashville). Stav série: 3:3.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme